-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuo Kanadoje išgelbėjo pumos užpultą berniuką (video)

Vienuolikmetis Austinas Formanas iš Kanados įsitikino, kad turi angelą sargą. Tiesa, ne su sparnais, o su kailiuku. Antradienį visą pasaulį apskriejo žinia, kaip šeimos augintinė, kalaitė Angel, savo kūnu atitvėrė berniuką nuo ant jo šokusios pumos.
Angel kadras is CNN
CNN reportažo kadras/Angel nepabūgo žūties vardan savo šeimininko / Kadras iš CNN reportažo

Formanų šeima ir jų 18 mėnesių auksaspalvis retriveris gyvena Bostonbare, Britų Kolumbijos provincijoje, apie 200 kilometrų į šiaurę nuo Vankuverio.  

Aš labai išsigandau. Iš pradžių nesupratau, kad tai puma.Kaip pasakojo Austino mama Sherri Forman, sūnus šeštadienio popietę kartu su Angel rinko malkas galiniame Formanų namo kieme. Moteris pasakojo, kad paprastai atsidūrusi lauke Angel bėgioja ir žaidžia, bet tą popietę elgėsi kitaip.

„Austinas netgi atėjo man pasakyti, kad Angel ypač švelniai prie jo glaustosi, kas jai nėra įprasta“,  – prisiminė S.Forman. Dabar ji sakosi suprantanti, kad kalaitė saugojo jos sūnų nuo dar nematomo pavojaus.

Metėsi tarp berniuko ir žvėries

Kai iš kažkur išniro puma ir puolė atakuoti berniuką, Angel šoko ginti šeimininko. „Aš labai išsigandau. Iš pradžių nesupratau, kad tai puma. Maniau, kad tai kitas šuo. Tik kai ji pateko į šviesą, pamačiau, kai tai puma. Iškart supratau, kad privalau bėgti vidun“,  – Kanados naujienų portalui „CTV News“ pasakojo Austinas. Jis įpuolė į namą rėkdamas: „Puma ėda Angel!“

Austinas kadras CNN
Kadras iš CNN reportažo/A.Formanas iš tiesų turi savo angelą sargą.
„Austinas įbėgo į namą labai susijaudinęs. Tik jį nuraminusi ėmiau suprasti, apie ką jis kalba“,  – CNN pasakojo berniuko mama.

Kol gyvūnai kovėsi, S.Forman suskubo skambinti pagalbos telefonu. Formanų šeimai pasisekė, kad netoliese buvo policininkas, kuris spėjo atbėgti į jų namus ir nušauti pumą. Jos kūnas suglebo, tačiau žabtai liko surakinę dalį Angel snukučio.

Pasak moters, kai pumos kūnas buvo nutrauktas nuo šeimos augintinės, Angel atrodė mirtinai sužeista. Tačiau kalaitė „įtraukė gilų oro gurkšnį ir atsikėlė“. Ji „priėjo prie Austino, apuostė, ir, įsitikinusi, kad jam viskas gerai, atsitūpė“. Nepaisant kelių gilių įkandimų ir įdrėskimų galvoje ir ant sprando, prognozuojama, kad Angel pasveiks.

Atsidėkojo mėsos gabalu

„Jeigu gyvūnai būtų pešęsi ilgiau, puma greičiausiai būtų nugalabijusi šunį“,  – įsitikinęs Angel gydantis veterinaras Jackas Anvikas.

Pasak mamos, Austinos buvo toks dėkingas Angel už drąsą, kad „su seneliu nuėjo į miestą ir nupirko jai didžiulį mėsos gabalą“.

„Dabar, kai žinome, kad ji gyvens ir turėdamas omenyje tai, kad ji išgelbėjo mane ir aš išgyvenau, jaučiuosi nuostabiai“,  – CNN pasakojo pats Austinas.

Kol kas veterinarijos klinikoje gydoma Angel taip pat atrodo neblogai nusiteikusi. „Ji yra auksaspalvė retriverė. Jie visada laimingi“, – šyptelėjo verinaras J.Anvikas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius