-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti gruzinus nelegalus padėjo vokiečių aviganis

Trečiadienio naktį Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė tris nelegalus iš Gruzijos, kurie neteisėtai perėjo sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Pažeidėjus susekti padėjo tarnybinis vokiečių aviganis Renda.
Vokiečių aviganis
Vokiečių aviganis / VSAT nuotr.

Apie 2 val. 30 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai tarnybiniu visureigiu patruliavo palei sienos su Baltarusija liniją Šalčininkų rajono Milvydų kaimo ribose.

VSAT pareigūnai tamsoje aptiko šviežutėlius trijų asmenų pėdsakus, kurie į Lietuvos teritoriją vedė iš kaimyninės šalies. Pasitelkę tarnybinį keturkojį Rendą pasieniečiai pradėjo tikrinti vietovę. Pėdsekystės išmokytas vokiečių aviganis iškart pradėjo vesti VSAT patrulius per jauną pušyną ir netrukus prisivijo netoli nuo sienos spėjusius nueiti tris asmenis.

Du atskubėję pasieniečiai pažeidėjus sulaikė. Trys vyrai VSAT pareigūnams ir Rendai nesipriešino.

Sienos pažeidėjai turėjo Gruzijos piliečių pasus. Paaiškėjo, kad tai du 22–ejų ir vienas 26–erių gruzinai. Jie nešėsi po kuprinę su asmeniniais daiktais.

Po apklausos Tribonių užkardoje pasieniečiai nelegalus uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą Lietuvos baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Apie įvykį Lietuvos pareigūnai pranešė Baltarusijos Lydos būrio pasieniečiams.

Pernai Gruzijos piliečiai buvo tarp dažniausiai pasieniečių sulaikomų sienos pažeidėjų. Iš 301 visų VSAT pareigūnams įkliuvusių tokių asmenų gruzinų buvo 51. Dažniau už juos neteisėtai sieną bandė pereiti tik Lietuvos (115 sulaikytųjų) ir Rusijos (53) piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius