Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje žiauriai sužalotas, tačiau išgyvenęs kačiukas rastas sukapotos katės-motinos kraujo klane

Trečiadienį į Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą UAB „Grinda“ vilnietė atnešė žiauriai sužalotą kačiuką. Deja, nėra žinoma, kas pakėlė ranką prieš šį mažylį ir jo motiną, tačiau savanoriai gyvūnų globėjai tikisi, kad sadistą galbūt galima surasti ir nubausti.
Sužalotas kačiukas kabinasi į gyvenimą.
Sužalotas kačiukas kabinasi į gyvenimą. / LGGD nuotr.

„Kačiuką rado į „Grindą“ jį atnešusios moters dukra grįždama iš mokyklos. Sukapota į gabalus kačiuko mama gulėjo kraujo klane, o jame ir šis mažas, visas kruvinas ir sužalotas mažylis. Žinome tik tiek. Nei tikslios vietos, nei moters kontaktų „Grindos“ darbuotojai nežino“, – sakė Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus pirmininkė Danutė Navickienė.

Pasak D.Navickienės, „Grindos“ darbuotojai ne tik neužsirašė kačiuką atnešusios moters kontaktų, bet ir teisėsaugos institucijoms nepranešė apie nusikaltimą – žiaurų elgesį su gyvūnu, – atsakomybė už kurį numatyta Baudžiamajame kodekse.

Kraupi katės ir jos mažylio istorija paaiškėjo visiškai atsitiktinai. Į benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą atėjo LGGD Vilniaus skyriaus savanorė perimti globon kačių, kurioms baigėsi priverstinis karantinas. Priėmime ji paklausė, ar nėra mažų kačiukų. Stojusioje tyloje pasigirdo gailus miaukimas. Tai, ką pamatė, savanorę šokiravo. Atsisukusi mergina pamatė ant metalinio stalo padėtą medžiaga uždengtą padarėlį. Pasak D.Navickienės, jis tiesiog buvo paliktas abejingai numirti...

LGGD nuotr./Sužalotas kačiukas pateko į veterinarų rankas.
LGGD nuotr./Sužalotas kačiukas pateko į veterinarų rankas.

„Katinukas buvo „nurašytas“ ir pasmerktas, kadangi kažkoks sadistas kapodamas užmušė jo mamą katę bei perkirto aštriu daiktu jo nosytę ir suknežino viršutinį žandikaulį. Mažyliui nedelsiant reikėjo pagalbos. Nuvežus į veterinarijos gydyklą nustatyta, kad kačiukas yra patyręs stiprų smūgį aštriu daiktu, nes yra prakirsta jo nosytė, suknežintas į trupinėlius viršutinis žandikaulis, gomuryje žioji su nosiarykle susisiekianti skylė. Veterinarė su pincetu traukė į gomurį įstrigusias kaulų atplaišas bei dantukus“, – pasakojo D.Navickienė.

„Tarp mūsų vaikšto žmonės, jaučiantys malonumą kankindami silpnesnius už save. Jie greičiausiai atrodo taip pat kaip ir mes visi, niekuo neišsiskiria savo išvaizda, bet... Jie daro savo nesuvokiamai žiaurius nusikaltimus ir lieka nenubausti ar nubausti tik simboliškai. Kodėl mokesčių mokėtojų lėšomis – mūsų visų lėšomis – išlaikomos įstaigos abejingai reaguoja į tokius atvejus? Dėl lėšų trūkumo, etatų trūkumo? O gal žmogiškumo trūkumo? – nerado atsakymo LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė.

Nebūkite abejingi mažesniojo skausmui. Kai matote žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, tuoj pat kvieskite policiją, praneškite gyvūnų globos tarnyboms. Nereikia bijoti sadistų, – ragina Danutė Navickienė.„Norisi ir norisi retoriškai klausti: kas mes esame? Kodėl tarp mūsų vaikšto išsigimėliai? Ką mato mūsų vaikai? Kada pasikeis šios šalies mentalitetas? Kada bus baudžiami sadistai? – piktinosi D.Navickienė. – Mažylis, kurio gyvenimas prasidėjo sadisto nužudytos mamytės kraujo klane, gydomas, jam reikės dar daug iškęsti, bet jis taip kabinasi į gyvenimą. Lyg norėdamas pasakyti, kad gyvens dėl nužudytosios, dėl tų, kurie nelieka abejingi, nenusisuka ir nenueina.“

LGGD Vilniaus skyriaus savanoriai tikisi, kad vis dėlto įmanoma bendromis pastangomis nustatyti asmenį, surengusį kraupią egzekuciją katei ir jos kačiukui. Kviečiami atsiliepti visi, ką nors žinantys apie šį žiaurų nusikaltimą, o pirmiausia – kačiuką į „Grindą“ atnešusią moteris, kurios pagalba praverstų labiausiai. Informaciją suteikti galima telefonais 8 652 44093 arba 8 683 76001.

Gyvūnų globėjai taip pat kreipiasi į visus neabejingus žmones, galinčius prisidėti prie kačiuko gydymo. Dabar mažylis gydomas veterinarijos gydykloje ir, pasak D.Navickienės, iš visų jėgų kabinasi į gyvenimą.

Motinos netekusio kačiuko gydymą galima paremti pervedant net ir nedidelę auką į savanoriškosios  organizacijos sąskaitą.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius
Registracijos kodas: 125535218
Sąskaitos nr.: LT 04 7300 0100 0246 4463 („Swedbank“, SWIFT kodas: BIC-HABALT22)

„Nebūkite abejingi mažesniojo skausmui. Kai matote žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, tuoj pat kvieskite policiją, praneškite gyvūnų globos tarnyboms. Nereikia bijoti sadistų. Dažniausiai tai išgamos, kurie sugeba nuskriausti tik už save silpnesnį“, – tvirtina LGGD Vilniaus skyriaus pirmininkė D.Navickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius