Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje viešai vaikų akyse išmėsinėta liūtė

Ketvirtadienį Danijos Odensės zoologijos sode surengta dalį žmonių šokiravusi akcija – stebint miniai žmonių, kurių dauguma – vaikai, išmėsinėta liūtė. Zoologijos sodo atstovų teigimu, tai padaryta edukaciniais tikslais.
Danijos zoologijos sode skrodžiama liūtė
Danijos zoologijos sode skrodžiamas liūtas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tapkite 15min.lt „Augintinių“ bendruomenės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE ir ateityje nepraleisite svarbiausių šios temos naujienų.

Šiemet šiame zoologijos sode iš viso buvo užmigdyti trys liūtai, nes jiems nebuvo rasta naujų namų, o vienam sodui šių žinduolių buvo per daug. Prieš devynis mėnesius užmigdyta vienerių metų liūtė nuo to laiko buvo laikoma šaldymo kameroje. 

Vienų metų gyvūno skrodimas buvo transliuojamas tiesiogiai internetu. Tą dariusieji bent jau nejautė kvapo – gyvai procesą stebėjusieji buvo matyti aikčiojantys ir užsidengę nosis.

Įspėjame, kad vaizdai gali šokiruoti

„Šį skrodimą atliekame todėl, kad manome, jog skrodžiant liūtą galima daug pasimokyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Danijos vidurio regione įsikūrusio Odensės zoologijos sodo prižiūrėtojas Michaelis Wallbergas Sorensenas.

„Nors palaikome ryšį su daugeliu kitų zoologijos sodų ir stengiamės gyvūnus į juos perkelti, susidaro jų perteklius“, – sakė M.W.Sorensenas, aiškindamas, kodėl liūtas buvo numarintas.

Zoologijos sode ir anksčiau viešai būdavo skrodžiami liūtai, bet dėl to nebūdavo jokios neigiamos reakcijos, pridūrė prižiūrėtojas.

VIDEO: Danijoje viešai išmėsinėta liūtė

Kopenhagos zoologijos sodas pernai vasarį išprovokavo kritikos audrą, kai užmigdė vieną sveiką žirafos patiną ir išskrodė jį moksleivių akivaizdoje.

Mokslo skyriaus direktorius sulaukė grasinimų, kad jis būsiąs nužudytas, kai Marius, 18 mėnesių žirafos patinas, buvo numarintas, nors buvo pateikta daug pasiūlymų perkelti jį į kitus zoologijos sodus. Po skrodimo žirafos mėsa buvo sušerta liūtams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius