Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje – elektroninių durų katėms bumas

Jungtinėje Karalystėje sparčiai auga naujo aukštųjų technologijų gaminio – elektroninių durelių katėms – populiarumas, praneša šalies žiniasklaida. Tokios durelės į namus įleidžia tik sistemoje užregistruotus naminius gyvūnus.
Katė
Katė / Edgaro Anisimenko / BFL nuotr.
Temos: 1 Gyvūnai

Tam, kad elektroninės durelės atsidarytų, katei į poodį turi būti įsodintas specialus lustas. Durys „atpažįsta“ lusto siunčiamą signalą ir automatiškai atsidaro – šeimininkai gali būti tikri, kad į namus nepateks neprašyti svečiai.

Elektroninės durys gali ne tik neįleisti svetimų augintinių, bet ir suteikia galimybę šeimininkams specialiu nuotoliniu pulteliu užblokuoti dureles, kad jų pačių augintinis neišeitų į lauką. Taip pat galima užprogramuoti duris, kad jos atsidarytų tam tikru metu.

Skirtingai nuo įprastinių durelių, kurios kainuoja maždaug 6 svarus sterlingų, už „protingąsias“ duris teks pakloti maždaug 85 svarus sterlingų. Bet tokia kaina pirkėjų negąsdina.

„Mūsų elektroninių durų pardavimai išaugo 6 kartus. Jų paklausa gerokai viršija pasiūlą. Kai kurie žmonės sako, kad nori savo augintiniui visko, kas geriausia. Tačiau kiti prisipažįsta, jog baiminasi, kad per įprastines dureles į namus pateks lapė arba žiurkė“, – sakė elektroninėmis durelėmis prekiaujančios interneto svetainės savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius