-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gyvūnų dienai Klaipėdoje – „Linksmųjų pėdučių“ maratonas

Sekmadienį Klaipėdoje pirmą kartą vyks Pasaulinei gyvūnui dienai paminėti skirtas maratonas. Jis bus kitoks nei visi, mat jame dalyvaus ir keturkojai. Labdaringas bėgimas bus skirtas paremti beglobius „Linksmųjų pėdučių“ prieglaudos gyvūnus.
Nidos pusės maratono bėgimas
Maratonuose galima išvysti ir bėgikų palydovus - keturkojus. / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Gyvūnai Maratonas

„Labdaringas „Linksmųjų pėdučių“ bėgimas 2015, kurio tikslas – paremti beglobius gyvūnus! Kiekvienas paaukotas centas, kiekvienas nubėgtas kilometras, kiekvienas maloniai išlietas prakaito lašelis bus skirtai be namų likusiems gyvūnams paremti! Jie dėl mūsų pasiryžę nulėkti tūkstančius kilometrų. Parodykime, kad mes juos mylime ne ką mažiau – sudalyvaukime 5 km „Linksmųjų pėdučių“ bėgime“, – skelbia organizatoriai.

„Linksmųjų pėdučių“ steigėja ir savanorė Simona Šakinytė teigia, kad šio renginio pagrindinė mintis talpina tris priežastis.

„Visų pirma, visi mūsų savanoriai yra sportuojantys ir iniciatyvūs. Labai populiarėja bėgimas, tad norėjome, kad sportininkai galėtų pasireikšti. Kitas dalykas, norime surinkti paramą prieglaudai ir, žinoma, tikimės, kad renginys taps tradicija“, – sakė S.Šakinytė.

Verčiamės labai sunkiai, bėgimo idėja išsivystė ir norint įprasminti gyvūnų dieną, ir siekiant surinkti keturkojams pinigų.

Vos suduria galą su galu

Prieglaudos steigėja neslėpė, jog finansinė situacija šiuo metu labai sudėtinga.

 „Verčiamės labai sunkiai, bėgimo idėja išsivystė ir norint įprasminti gyvūnų dieną, ir siekiant surinkti keturkojams pinigų. Aukojimas vyks keliais būdais. Visų pirma, kiekviename bėgime yra startinis mokestis. Fiksuotos sumos nėra, aukos kas kiek gali. Kiekvienas pinigas bus skirtas prieglaudos išlaikymui“, – pasakojo steigėja. Šiuo metu į maratoną yra užsiregistravę per šimtas bėgikų. Jie mielai kviečiami bėgti su savo keturkojais.

Pinigėlių tikimasi surinkti ir žaidimų metu. Kol susirinkusieji lauks bėgančios mamos, tėčio ar draugo, už nedidelį mokestį galės sudalyvauti loterijoje be pralaimėjimo, įsigyti paramos apyrankių, pabendrauti su savanoriais, pasidaryti momentinių nuotraukų, pasidžiaugti ir policijos šuniuku Amsiu. Visos lėšos atiteks bėglobiams gyvūnams.

„Kas nenori bėgti, gali praeiti trasą, gali tiesiog ateiti prie „Meridiano“, kur vyks renginukas“, – sakė S.Šakinytė, kurios pagrindinė veikla yra aktorystė Klaipėdos dramos teatre.

Bėgime ketina dalyvauti ir patys savanoriai, dažnas jų yra priglaudęs šunį, tad jie taip pat taps 5 km maratono dalyviais. Bėgime kartu su šeimininkais dalyvaus kalytė, kuri kartu su mažu šuniuku buvo rasta pririšta miške. Šuo buvo toks sulysęs, kad vietoj 36 kg svėrė vos 16 kg. Pasiligojusį šunį žmonės  priglaudė, slaugė.

Daug vienišų gyvūnų

Šiuo metu nedidelėje prieglaudoje gyvena apie 60 kačių ir šunų.

„Kačiukų yra mažiukų, tačiau didžioji dalis yra suaugę gyvūnai nuo metų. Turime vieną 18 metų šunytę Brisą, ji buvo palikta miške ir jos laukė „Brisiaus galas“, dėl to ir vardą tokį gavo. Vien dėl jos turime stengtis, nes net jei ir prieglaudą reikėtų uždaryti dėl finansavimo problemų, ji joje gyvens iki gyvenimo pabaigos“, – atsiduso S.Šakinytė.

Pasak jos, dauguma gyvūnų prieglaudas pasiekia dėl dviejų priežasčių – gimusio vaiko ir emigracijos.

Daugiau informacijos apie bėgimą galima rasti „Facebook“ puslapyje „Linksmųjų pėdučių bėgimas 2015“. Tiek bėgimas (ties Danės upe Liepų gatvėje), tiek šventė prie „Meridiano“ prasidės 12 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius