-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katės maudymas. Trumpa dešimties punktų instrukcija šeimininkui

Galbūt ši instrukcija pagelbės kai kuriems kačių savininkams. Juk katės maudymas – tikrai ne silpnų nervų žmonių užsiėmimas.
Šlapia katė
Šlapia katė / grngobstpr/sxc.hu nuotr.

1. Kasdien prausiuosi ir švarinuosi pati. Duokit šventą ramybę. Bet jei ant savęs užsiverčiau silkę ar aliejaus, maudykite! Kankinkite. Pažadu: nebus lengva.

2. Pasikvieskit talkininkų: vienas, užsimovęs storas gumines pirštines iki alkūnių, tegul mane tvirtai laiko, o kitas tegul maudo. Vonios durys, langai uždaryti? Kad juos kur!

3. Prieš maudydami patrumpinkit mano nagus. Esu gera katė. Tik nervai mano silpni.

4. Tik ne tokia stipria dušo srove ir karštu vandeniu! Pirmiau sudrėkinkite drungnu vandeniu mano kailį. Drėkinkite ilgai. Galite mane statyti į vonią arba didelį dubenį vonioje. Pasitaškysim, kiek jėgos leidžia.

5. Saugokite mano akis, ausis, nosį – visą galvą. Girdėjau, kiti patepa katei aplink akis specialiu tepaliuku arba vaikišku aliejumi, kad nepapultų šampūno. Man rodos, pinigai – į balą.

6. Savo šampūną pasilikite sau. Man – tik kačių šampūnas. Kokybiškas ir tinkantis mano kailiui.

7. Negi yra kačių, kurios pakenčia plaukų džiovintuvą? Tą karštį? Ištversiu tik pašildytą sausą rankšluostį. Švelniai įsupta į minkštą frotinį rankšluostį galbūt įtrauksiu nagus. O gal ir ne.

buzzfeed.com nuotr./Katės maudymo maiaas
buzzfeed.com nuotr./Katės maudymo maišas

8. Negi šlapią kailį šukuosite? Titano darbas. Kasykite pasmakrę, murkite meilius žodžius. Vis tiek santykiai sugadinti. Leiskite kur nors įlįsti ir šiltai patūnoti. Atstokite nuo manęs pusdieniui.

9. Anąkart apsiėjome be vandens. Apibarstėte kailį sausu šampūnu ar pudra (keisto kvapo miltais). Būčiau ištvėrusi, bet patingėjote gerai iššukuoti. Prisilaižiau to bjaurasties. Čiaudėjau.

10. Užsieniuose, girdėjau, už 5 dolerius katytėms nuperka maudymosi kaukę galvai apsaugoti arba už 20 dolerių – maudymosi maišą „Cat bathing Bag“ (žr. nuotrauką). Nebandžiau, nežinau, gal tie daiktai ir geri. Kiti tokius maišus net pasiuva.

Išvada: vis tiek manau, kad šeimininkai vykdo biblinio Nojaus, ištrėmusio mano protėvius į laivo denį, priesakus. To ledinio vandens purslai buvo bausmė už tai, kad katės patingėjo Nojaus aruodus nuo pelių apsaugoti.

Susimovė seneliai, o kaltę turiu išpirkti aš. Kokia neteisybė!

Vienoms katėms maudymasis – tikra kančia:

VIDEO: Mick (the cat) takes a bath

Kitos katės šią procedūrą ištveria be didesnio vargo:

VIDEO: The Best Cat Bath Video You Will Ever Watch

O kai kurioms katėms tai netgi patinka:

VIDEO: Crazy cat, loves water

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius