-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno zoologijos sodą pasieks naujas gyventojas – žirafos patinas Nafari

Antradienio rytą Kauną pasieks neįprastas ir itin egzotiškas laukinis gyvūnas – Rotšildo žirafos patinas Nafari. Žirafos patiną Lietuvos zoologijos sodui padovanojo Čekijos zoologijos sodas, o jo kelionę apmokėjo nuo liepos pradžios pinigus aukoję žmonės. Po 16-mečio draugo Solo mirties vienas Kauno zoologijos sode gyvenęs žirafos patinas Gudrutis nuo šiol turės draugą.
Į Lietuvos zoologijos sodą atvyksta nauja žirafa
Į Lietuvos zoologijos sodą atvyksta nauja žirafa / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.
Temos: 1 Zoologijos sodas

Čekijoje gyvenęs žirafos patinas dar labai jaunas – gimęs 2013 metų spalį, tuo tarpu Lietuvos zoologijos sode šiuo metu gyvenančiam žirafos patinui Gudručiui eina jau 10-ti gyvenimo metai.

Pasak zoologijos sodo darbuotojų, amžiaus skirtumas žirafoms – ne bėda. Svarbu, kad žirafa turėtų draugą, kadangi žirafos yra bandoje gyvenantys žinduoliai. Gudrutis praeitų metų žiemą neteko savo ilgamečio draugo – žirafos patino, vardu Solo, kuris sulaukęs garbaus – 16 metų amžiaus nugaišo.

Tam, kad Kauno zoologijos sode esanti žirafa neliūdėtų likusi viena, buvo pradėta ieškoti galimybės surasti Gudručiui naują draugą, toks rastas zoologijos sode Čekijoje. 

„Zoologijos sodas, esantis Čekijoje, iš kurio ir atsigabename žirafos patiną, buvo pasiruošęs dovanoti mums šį gyvūną. Transportavimo išlaidos sodui, deja, buvo per didelės, todėl prašėme žmonių pagalbos.

Dabar esame pasiruošę priimti naują gyvūną, sutvarkėme voljerą, pasirūpinome būtinomis sąlygomis,“ – apie pasiruošimą pasakojo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgailė Pėtelytė-Brazaitienė. 

VIDEO: Į Lietuvos zoologijos sodą atvyksta nauja žirafa

Surinkti lėšų padėjo žmonės

Žirafos transportavimas yra labai sudėtingas, todėl proceso išlaidos gali siekti net kelis tūkstančius eurų. Tiltai virš autostradų nėra pakankamai aukšti, kad stovinti žirafa tilptų po jais – tai aukščiausias žinduolis pasaulyje, o gabenant šis gyvūnas turi turėti galimybę atsistoti ir pasimankštinti. Tik kelios įmonės Europoje siūlo galimybę gabenti žirafą ir tai, kaip teigė zoologijos sodo darbuotojai, yra per brangu dabartinei zoologijos sodo situacijai.

Paskelbus akciją „Tapk laukinio gyvūno globėju“ zoologijos sodas sulaukė visų neabejingų žmonių pagalbos ir surinko reikiamą sumą greičiau, negu buvo planuota. 

Zoologijos sodas žada visiems, skyrusiems paramą žirafos atgabenimui, ne tik galimybę nemokamai aplankyti zoologijos sodą, tačiau ir progą susipažinti su naująja žirafa.

Rekordas – 18 metų

Šiuo metu Kauno zoologijos sode gyvenantis Gudrutis – 10 metų žirafos patinas, be draugo liūdi jau senokai. Lietuvos zoologijos sodas antrojo žirafos patino Solo neteko praeitų metų spalį. Jam gruodį būtų suėję 16 metų, tuo tarpu kai žirafos gyvena 20-25 metus. Lietuvos zoologijos sode pasiektas rekordas buvo 18 metų, kuriuos nugyveno žirafa Nendrė. 

Vienas likęs zoologijos sodo žirafos patinas – Gudrutis gimė Lodzės zoologijos sode, Lenkijoje, į Lietuvą atvyko 2006 metais. Tuomet Zoologijos sodas taip pat sulaukė kelių dešimčių asmenų paramos – vieni skyrė kelis eurus, kiti nustebino ir 10 ar 20 eurų sumomis.

Visi norintys dar gali prisidėti prie snieginio leopardo patelės atvežimo į Kauno zoologijos sodą, arba tiesiog pagelbėti zoologijos sodo gyvūnams, gali skirti paramą.  Daugiau informacijos – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius