-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių nerijos paukščio rinkimuose – programišių atakos

Kuršių nerijos paukščio rinkimai nutraukti anksčiau laiko – pastebėta, kad dalis internetu atiduodamų balsų yra netikri.
Pastebėtas apžieduotas jūrinis erelis.
Jūrinis erelis / A.Razmo nuotr.

Pasak Kuršių nerijos nacionalinio parko atstovų, maždaug prieš mėnesį paskelbus balsavimą internetu sulaukta beveik 7 tūkstančių balsų. Tačiau pastebėta, kad beveik du trečdaliai jų gali būti „netikri“ – esą užfiksuota, kad balsai vos ne kas sekundę plaukė iš Kinijos, Peru ar Kazachstano ir balsuota tik už kai kurias paukščių rūšis.

Pasak parko direktorės Aušros Feser, dėl tokios padėties nutarta Kuršių nerijos paukščio titulą suteikti ne vienam, o trims daugiausiai balsų surinkusiems paukščiams. Pagal internete matomus balsavimo rezultatus, pagrindinė kova virė tarp didžiojo kormorano ir jūrinio erelio. Trečias yra rudagalvis kiras.

Iš viso rinktis siūloma buvo iš 25 paukščių rūšių. Oficialiai Kuršių nerijos paukščio rinkimų nugalėtojus paskelbti planuojama per parko veiklos 25 metų sukakties minėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius