Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patalpų netenkančios gyvūnų prieglaudos „Lesės“ išlikimas – ant plauko

Gyvūnų globa jau aštuonerius metus užsiimanti „Lesė“ dabar galvoja ne tik apie tai, kaip pasirūpinti nuskriaustais gyvūnais, bet ir kaip apskritai išlikti. Norėdama išsaugoti stogą, po kuriuo glaudžiami beglobiai gyvūnai, „Lesė“ turi išpirkti dabar nuomojamas patalpas. Dalį sumos prieglaudos įkūrėjai turi, tačiau norint pasiekti tikslą trūksta dar 35 tūkst. eurų.
Gyvūnų prieglauda „Lesė“
Gyvūnų prieglauda „Lesė“ / 15min nuotr.
Temos: 1 Lesė, VšĮ

Pirkti arba kraustytis

Kauno gyvūnų prieglaudos „Lesės“ vadovė Eglė Baležentienė sunerimusi dėl įstaigos likimo. Pasak jos, ilgus metus veikianti įstaiga neabejotinai reikalinga. Sterilizuotų ir išgelbėtų gyvūnų skaičius išties nemenkas. Nuo įsikūrimo prieglaudoje namus rado apie 4000 gyvūnų, o įstaigos lėšomis sterilizuota buvo daugiau nei 2100 augintinių.

Nuo įsikūrimo prieglaudoje namus rado apie 4000 gyvūnų.

„Lesės“ gyvūnų prieglauda turi įsteigusi būstines ir Vilniuje, ir Kaune. Išlikimo klausimas, E.Baležentienė teigimu, liečia būtent pastarąjį miestą. Taip greitai bėga laikas. „Iki lemtingos datos – 2016 m. vasario 15 dienos – liko vos pusmetis.

Kodėl gi ji tokia lemtinga? 2011 m. vasarį buvo pasirašyta gamybinės-sandėliavimo paskirties patalpų nuomos sutartis, o dabar, kai ji baigiasi, mums lieka du keliai. Pirmasis – nusipirkti šias patalpas ir iki galo įgyvendinti savo darbus ir svajones arba išsikraustyti iš šių patalpų į nežinomybę su visais savo globotiniais arba net be jų...“ – situaciją trumpai nupasakojo „Lesės“ vadovė.

Kauno „Lesės“ nuotr./Kauno „Lesė“
Kauno „Lesės“ nuotr./Kauno „Lesė“

E.Baležentienė neslėpė, kad padėtis kebli, tačiau vilties prieglaudos darbuotojai nepraranda ir prašo prie gero darbo – namų suteikimo beglobiams augintiniams – prisidėti visuomenę. „Žinoma neprarandame vilties, kad surinksime reikiamą sumą pastatams įsigyti. Visų neabejingų nuskriaustiesiems gyvūnams, visų kam svarbus mūsų darbas ir buvimas šalia jų, labai prašome paremti ir taip padėti surinkti trūkstamą pinigų sumą“, – kalbėjo vadovė.

Septyneri metai veiklos

Gyvūnų prieglauda „Lesė“ Vilniuje įsikūrė 2007, o po metų Kaune šią veiklą pradėjo kelios iniciatyvios mūsų savanorės, neabejingos beglobiams gyvūnams. Merginos pradėjo globoti benamius gyvūnus savo namuose, ieškoti jiems naujų šeimininkų.

Jos taip pat suorganizavo ir pradėjo sterilizacijos finansavimo programą Kaune, kurio metu „Lesė“ daugiau nei šimtui gyvūnų apmokėjo dalį gyvūnų sterilizacijos kainos. 2010 m. prie „Lesės“ kolektyvo Kaune prisijungė didelę patirtį gyvūnų globos srityje turintys savanoriai iš gyvūnų globos tarnybos „Pifas“.

2012 metais Kauno ,,Lesė“ praplėtė veiklą ir įsteigė pirmąjį keturkojų senjorų pensionatą, kuriame iki šiol rūpinamasi jau toli gražu ne vienerius metus nugyvenusiais keturkojais. Dar po kelerių buvo įsteigta ir pirmoji Lietuvoje laukinių gyvūnų prieglauda – „Laukinė Lesė“. Čia rūpinamasi laukinių gyvūnų priežiūra, gydymu, reabilitacija ir jų grąžinimu į laukinę gamtą.

„Lesės“ savanoriai ir įkūrėjai beglobiams gyvūnams neabejingus žmones prašo prisidėti prie patalpų išsaugojimo.

Norintieji prisidėti prie Kauno „Lesės“ išlikimo gali paaukoti pinigų

Kauno ,,Lesės“ patalpų pirkimui paremti

Banko sąskaita: LT 657044060006186558

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius