-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po „Linksmųjų pėdučių” maratono Klaipėdoje – dešimtys kilometrų Čikagoje

Tarptautinė gyvūnų diena Klaipėdoje sekmadienį paminėta itin sportiškai. Čia pirmąkart surengtas labdaringas „Linksmųjų pėdučių” maratonas, kuriame bėgo mėgėjai, sportininkai ir jų keturkojai.
Linas Baužys ir jo šuo Ralfas
Linas Baužys ir jo šuo Ralfas
Temos: 1 Maratonas

Palei Danės upę sekmadienį 5 kilometrus bėgo per 130 suaugusiųjų, trumpesnę distanciją įveikė apie 90 vaikų. Bėgime dalyvavo ir apie 30 keturkojų.

Renginį sumanė sunkiai finansiškai besiverčianti „Linksmųjų pėdučių“ prieglauda, norėdama surinkti lėšų gyvūnų išlaikymui.

„Verčiamės labai sunkiai, bėgimo idėja išsivystė ir norint įprasminti gyvūnų dieną, ir siekiant surinkti keturkojams pinigų. Aukojimas vyks keliais būdais. Visų pirma, kiekviename bėgime yra startinis mokestis. Fiksuotos sumos nėra, aukoja kas kiek gali. Kiekvienas euras bus skirtas prieglaudos išlaikymui“, – pasakojo prieglaudos steigėja, Klaipėdos dramos teatro aktorė, Simona Šakinytė. Šiuo metu prieglaudoje gyvena apie 60 šunų ir kačių.

Pinigų klaipėdiečiai aukojo ir žaidimų metu. Už eurą buvo galima įsigyti letenėlės formos pakabutį, už du eurus – apyrankę, už tris – pasidaryti momentinę nuotrauką ir kt. Visos lėšos atiteks bėglobiams gyvūnams.

Šventėje vaikus džiugino ir policijos šuo Amsis, įgūdžius demonstravo steigėjos šuo.

„Linksmųjų pėdučių“ maratono Klaipėdoje akimirkos
„Linksmųjų pėdučių“ maratono Klaipėdoje akimirkos

„Mes labai laimingi, surinkome virš 1 000 eurų, tai reiškia, kad šiuos metus tikrai išgyvensime“, – dėkodama aukojusiems sakė S.Šakinytė. Mergina vylėsi, kad renginys taps tradiciniu, nes sekmadienį renginyje netrūko gerų emocijų.

Bėgioja su keturkoju

Pirmasis su keturkoju labdaringame maratone atbėgęs Linas Baužys pasakojo, jog jo augintiniui tai jau trečiasis maratonas. Žiemą kurcharų veislės šuo Ralfas kartu bėgo kalėdiniame maratone, pavasarį – Vilties bėgime. Su šuniu sporto aistruolis bėga tik nedideles, kelių kilometrų distancijas.

IMG_1459
Linas Baužys

Bėgimas tapo šeimos aistra, šeima ir augintinį rinkosi, kad šis mėgtų bėgioti.

„Tai paukščių medžioklės šuo, tikras šeimos narys. Kai siurbi, stovi prie kojų, kai virtuvėje pjaustai – irgi jis kartu. Vienas jis nevaikšto“, – apie šunį pasakojo klaipėdietis. Jo žmona Inga antrino, kad Ralfas su ja geria arbatą, o su vyru bėgioja, taigi, visur dalyvauja.

Bėgs Čikagos maratone

Su lengvąja atletika jokių sąsajų neturėjęs L.Baužys bėgioti pradėjo prieš trejus metus ir puikiai prisimena, kaip prabėgęs 1,5 km griuvo ant asfalto ir atrodė, kad tuoj uždus.

Tai paukščių medžioklės šuo, tikras šeimos narys. Kai siurbi, stovi prie kojų, kai virtuvėje pjaustai – irgi jis kartu. Vienas jis nevaikšto, – apie šunį pasakojo klaipėdietis. 

Jau kitą savaitgalį L.Baužys bėgs Čikagos maratone ir įveiks 40 km. Tai bus penktas maratonas vyro gyvenime. Klaipėdietį palaikys kartu vyksianti žmona Inga.

„Neblogai sekasi, telpu į 3 val. 30 min, pirmas maratonas truko beveik 4 valandas“, – sakė klaipėdietis.

Pirmąjį maratoną, susijusį su darboviete, vyras įveikė Varšuvoje, vėliau sumanė prabėgti Lietuvos sostinėje, pavasarį kelias dešimtis kilometrų nubėgo Paryžiuje.

„Kadangi daug maratonų gyvenime nenubėgsi, noriu nubėgti 10 didžiausių pasaulyje maratonų. Paryžiuje buvau pavasarį, dabar – į Čikagą. Kad į juos pakliūtum, reikia dalyvauti loterijoje, priima 50 tūkstančių bėgikų, o norinčių – 300 tūkstančių. Ketinu kitąmet rudenį bėgti Berlyne, jis priskiriamas prie šešių elitinių maratonų. Į Londono maratoną, kuris vyks pavasarį, nepatekau. Mano siekiamybė per metus nubėgti bent du maratonus“, – pasakojo maratonų mėgėjas L.Baužys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius