-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 22

JAV vizų panaikinimas skatins verslo plėtrą ir keliones

Jungtinių Valstijų administracijos sprendimas jau artimiausiu metu nebereikalauti vizų iš Lietuvos piliečių, manoma, pagerins prekybinių santykių galimybes, paskatins eksportą ir dvišalio verslo plėtojimą.
Vizos
Vizos / „Photos.com“

Jungtinių Valstijų administracijos sprendimas jau artimiausiu metu nebereikalauti vizų iš Lietuvos piliečių, manoma, pagerins prekybinių santykių galimybes, paskatins eksportą ir dvišalio verslo plėtojimą.

Tikimasi, kad panaikinus JAV vizas padaugės žmonių, poilsiaujančių šios šalies kurortuose.

Padės, bet kiek – neaišku

LR Užsienio reikalų ministerijos (URM) eksporto ir investicijų skatinimo departamento direktorius Petras Šimeliūnas mano, kad JAV vizų panaikinimas prisidės prie dvišalio verslo, tarp Lietuvos ir JAV, plėtojimo bei pagerins prekybinių santykių užmezgimo galimybes.

„Tačiau kiekybiškai įvertinti, kiek vizų panaikinimas prisidės prie verslo aplinkos gerinimo – sunku, nes be tiesioginių kontaktų yra ir daug kitų galimybių, padedančių užmegzti santykius, pavyzdžiui, internetas, konferencijos ir panašiai“, – Verslosavaite.lt sakė P.Šimeliūnas.

Skatins eksportą

Manoma, kad vizų reikalavimo panaikinimas leis verslininkams lanksčiau planuoti savo darbotvarkę, vykti pas potencialius ar esamus pirkėjus, organizuoti prekių pristatymus.

„JAV vizų panaikinimas turėtų skatinti eksportą, nes šiuolaikiniame pasaulyje pardavėjas važiuoja pas pirkėją, o ne atvirkščiai“, – Verslosavaite.lt sakė LR URM prekybos politikos departamento direktorius Albinas Zananavičius.

Pasak jo, pagrindinės mūsų verslo kliūtys prekiaujant su JAV – labai sudėtingi produkcijos sertifikavimo reikalavimai, santykinai pigus JAV doleris ir JAV rinkos pažinimo trūkumas.

„Pastarąją kliūtį vizų panaikinimas kažkiek sumažins“, – mano A. Zananavičius.

Džiugi žinia kelionių agentūroms

Ne viena kelionių agentūra, išgirdusi, kad planuojama nebereikalauti vizų iš Lietuvos gyventojų – apsidžiaugė ir pradėjo kurti planus, ką naujo ir intriguojančio pasiūlyti klientams.

UAB „TopTravel“ turizmo skyriaus vadovė Inesa Jančiauskienė sutiko, kad ši žinia juos labai nudžiugino ir paskatino klientams pasiūlyti ne tik įvairių pažintinių kelionių, bet ir poilsinių JAV pakrantėse.

„Taip pat siūlysime sumainyti aukso žiedus JAV“, – Verslosavaite.lt sakė I. Jančiauskienė.

„TopTravel“ tikisi didesnio klientų susidomėjimo skrendant į Karibų regione esančias salas, pavyzdžiui, Antigvą, St. Luciiją, Jamaiką, Bahamus, nes skrydžiai su persėdimu Amerikoje yra žymiai pigesni nei tiesioginiai skrydžiai iš Europos oro uostų.

„Manau, kad skrendančių į JAV tikrai padaugės“, – mąstė I. Jančiauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius