-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidento žmona, aiškindama vaikui Kalėdų Senelio buvimo vietą, paminėjo Lietuvą

JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle, sulaukusi berniuko klausimo, kur yra po pasaulį vaikams dovanas dalijantis Kalėdų Senelis, pasakė, kad šis yra virš Lietuvos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
JAV prezientas Barackas Obama ir Michelle Obama
JAV prezidentas Barackas Obama ir Michelle Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV pirmosios ponios teigimu, tokią Kalėdų Senelio buvimo vietą, berniukui paskambinus, užfiksavo žvalgybiniai palydovai.

Visa tai vyko Havajuose, kur JAV pirmoji šeima leido šventes. Tuo metu JAV vadovo žmona bendravo telefonu su Amerikos vaikais, turinčiais klausimų apie Kalėdų Senelį.

Jau daugiau nei 50 metų JAV gyvuoja Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos vadavietės (NORAD) tradicija neva palydovais sekti Kalėdų Senelio keliones dangumi ir žeme, elnių traukiamu vežimu, jam keliaujant aplink Žemę.

Jo judėjimą galima stebėti internetu arba atsisiuntus specialią programą į išmanųjį telefoną. Kai prisiskambino berniuko Jaredo Smitho motina, M.Obama sakė, kad mielai su juo pasikalbėtų. Ji klausė berniuko, ar jis ieško Kalėdų Senelio.

„Palauk, jau matau mirksinčią šviesą. Taip, atrodo, tai Kalėdų Senelis. Devyni elniai traukia roges ir, atrodo, jos pilnos žaislų. Dabar jis yra virš šalies, kurios pavadinimas – Lietuva. Oho, dabar jis jau visiškai Lietuvoje. Bet juda labai staigiai – šviesos greičiu. Tačiau ši ypatinga įranga gali jį susekti, kad ir kaip greitai jis judėtų“, – tikino M.Obama.

Kitiems skambinusiems ji kūrė pasakas, klausinėjo, ko jie norėtų dovanų, ir priminė, kad Kalėdų Senelis ateina tik tada, kai jie miega. Prezidento žmona taip pat minėjo, kad Kalėdų Senelis keliauja virš Ukrainos, Latvijos, Estijos, Suomijos.

Daugiau negu 100 tūkstančių žmonių per šias Kalėdas skambino į NORAD pasiteirauti, kada gi Kalėdų Senelis bus jų mieste ir kur jis yra dabar.

Jo kelionės stebėjimo programą į savo telefonus atsisiuntė per 700 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius