Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl pomėgio valgyti kūčiukus Merūnas vaikystėje buvo vadinamas Šližiku

Daininkas Merūnas Vitulskis teigia švenčiantis tikras tradicines lietuviškas šventes – visados su šeima, prie bendro stalo.
Merūnas
Merūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prieš kelis metus visuomet reguliariai švęsdavau su šeima, stengsiuosi su šeimos nariais pabūti ir šiemet. Mūsų šeimoje labai gilios tradicijos, kurių laikomės per šventes – kad ir kur būtume, visados turime susirinkti į krūvą ir tą progą paminėti drauge: susėsti prie vieno stalo, aptarti įvykius, ką nors prisiminti“, – teigia 26 atlikėjas Merūnas.

Kas porą metų prie Merūno šeimos stalo prisėda vis mažiau giminaičių. „Laikas bėga, visi sensta, pasiligoja, po truputį išeina...“ – atsidūsta Merūnas. Per Kūčias M.Vitulskis su šeimos nariais visuomet stengiasi prisiminti jau pasaulį palikusius giminaičius, draugus. 

„Prie stalo pasidžiaugiame į pasaulį, į šeimą atėjusiais naujais nariais. Viskas vyksta labai intymiai, gražiai, šiltai, be jokių barnių. Stengsiuosi, kad ir mano šeimoje ateityje šventės būtų taip švenčiamos“, – patikina Merūnas.

Dainininkas iki šiol atsimena akimirkas, kai kartu su močiute pjaustydavo tešlą kūčiukams ir tą ypatingą kvapą, kuris sklisdavo jiems kepant. Merūnas teigia, kad iš parduotuvės niekuomet neperka kūčiukų – jų atsivežti vyksta pas močiutę.

„Vaikystėje beprotiškai mėgau kūčiukus. Netgi esu gavęs Šližiko pravardę. Labiausiai nuo vaikystės laikų laukiu momento, kai suvalgius visas bjaurias silkes galima paragauti kūčiukų“, – nusijuokia M.Vitulskis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius