Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 idėjos, kaip neišleidžiant daug pinigų šventiškai papuošti namus

Artėjant Kalėdoms, laikas pradėti mąstyti apie šiai šventei tinkamas dekoracijas jūsų namuose. Juk gražiai papuošti namai suteiks ne tik daug džiaugsmo jums ir jūsų svečiams, bet ir bus pripildyti šventiškos dvasios.
Kalėdų dekoracija
Kalėdų dekoracija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vis dėlto parduotuvėse esanti dekoracijų gausa nepigiai kainuoja, o šiais laikais tikrai ne kiekvienas pasiruošęs dėl jų ištuštinti piniginę. Pasinaudoję šiomis tinklalapyje rd.com pateiktomis idėjomis, pasitelkę savo fantaziją ir kruopštumą namus pasipuošite tam išleisdami visiškai nedaug pinigų.

Prisiskinkite nedidelių spygliuočių ar paprastų medžių šakelių, jas apipurkškite sidabrinės ar auksinės spalvos dažais ir pamerkite šakeles į vandenį. Jeigu siekiate dar įspūdingesnio rezultato, ant jų pakabinkite kelis nedidelius žaisliukus ar ornamentus ir perriškite šakeles raudonos spalvos kaspinėliais.

Redo Vilimo/BFL nuotr./Kalėdų dekoracija
Redo Vilimo/BFL nuotr./Kalėdų dekoracija

Pasidarykite kalėdines žvakidžių dekoracijas. Kad jūsų turimos žvakės atrodytų šventiškiau, jas papuoškite pačių pasigamintais kalėdiniais vainikėliais iš natūralių eglės šakelių, kuriuos dar galite pagyvinti uždėję nedidelių kankorėžių ar užbėrę kelias spanguoles.

Į dideles stiklines vazas įberkite spanguolių ar kitų ryškių uogų, taip savo namams suteiksite daugiau spalvų. Jeigu neturite stiklinių vazų, vietoj jų puikiai tiks skaidraus stiklo vyno buteliai.

Surinkite visus namie esančius nereikalingus butelius (nuo vyno, sulčių ar netgi alaus) ir paprasčiausiai apipurkškite juos kalėdinių spalvų dažais, puikiai tiks raudona, žalia, sidabrinė ar auksinė spalva. Į butelius galite dėti ką tik sugalvosite – pamerkite eglės šakeles, gėles, o jeigu butelio kaklelis platus, į jį galite įmerkti ir plūduriuojančių žvakių. Jeigu siekiate dar gražesnio efekto, į skaidrias vazas įpilkite vandens ir įlašinkite kelis lašus maistui skirtų dažų, pavyzdžiui, žalios ar raudonos spalvos, ir įmerkite specialias vandenyje plaukiojančias žvakeles. Tai bus puiki puošmena šventiniam stalui.

Namai atrodys dar gražiau, jeigu ant durų pakabinsite savo pačių pasigamintą kalėdinį vainiką. Tiesiog prisiskinkite kokių tik norite šakelių, pasidarykite iš jų apskritimą ir suriškite jas su bet kuo, ką turite, tiks ir žvejybinis valas, ir paprasta virvė, ir įvairios juostelės. Pakabinkite šį vainiką ant durų, iš pradžių dar jį pagyvinę natūraliais ar džiovintais gėlių žiedais, įvairių spalvų kaspinėliais ar kankorėžiais.

Plonu teptuku išpieškite šventinius motyvus ant buto ar namo langų. Pasibaigus šventėms, šiuos dažus lengvai nuplausite su paprasčiausiu langų valikliu, jeigu prieš piešdami į juos įpilsite vieną arbatinį šaukštelį indų ploviklio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius