Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į kelionę per Lietuvą išlydėtas tradicinis Kalėdų karavanas

Antradienį iš Vilniaus Rotušės aikštės buvo išlydėtas tradicinis „Coca-Cola“ Kalėdų karavanas. Kilnios misijos tikslu – paremti Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamas kaimo mokyklas – karavanas rengiamas jau 13-tus metus iš eilės. Tai yra vienas ilgiausių, be pertraukų vykdomų labdaros projektų Lietuvoje.
Antradienį iš Vilniaus Rotušės aikštės buvo išlydėtas Kalėdų karavanas
Antradienį iš Vilniaus Rotušės aikštės buvo išlydėtas Kalėdų karavanas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kalėdų karavaną į kelionę per Lietuvą iš Rotušės aikštės išlydėjo J. E. Prezidentas Valdas Adamkus ir p. A. Adamkienė, šių metų karavano globėja, žurnalistė, kulinarinių laidų vedėja Beata Nicholson.

„Vaikai turi gauti kiek įmanoma geresnes galimybes pasidžiaugti aplinka, kurioje auga. Dėl jų padaryta jau nemažai: aprūpinta knygomis, žaislais. Tikiuosi, kad toks nuoširdumas, kurį žmonės parodo tiems vaikams, taps nenutrūkstančia tradicija,“ – kalbėjo Jo Ekscelencija Valdas Adamkus. Alma Adamkienė sakė norinti, kad šventinė nuotaika ir gerumas, kuriuo prieš šventes norisi dalintis, tęstųsi truputį ilgiau – ne tik per Kalėdas.

Prie kelionei per Lietuvą besiruošiančio Kalėdų karavano prisidėjo Seimo nariai, prezidentūros ir vyriausybės darbuotojai. Vilniaus miesto savivaldybėje karavaną pasitiko Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Žydrūnas Savickas ir jaunieji krepšininkai bei futbolininkai. Kalėdų karavano sutiktuvių metu jaunieji sportininkai varžėsi su meru kurie daugiau sumes taškų į tikrą krepšinio krepšį, o Ž. Savickas į karavano sunkvežimį įkėlė didžiulį maišą dovanų.

Tradicinis Kalėdų karavanas šiemet lankysis Širvintose, Alytuje, Ukmergėje, Marijampolėje ir Anykščiuose. Kiekvieno miesto pagrindinėje aikštėje prie didžiosios miesto eglės kelioms valandoms apsigyvens Kalėdų Senelis.

„Džiaugiuosi, jog iki šiol sugebėjome išsaugoti prieš 13 metų prasidėjusią tradiciją ir Kalėdų karavaną paversti tikrąją vertybe, kasmet pradžiuginančia tūkstančius vaikų. Džiugina ir tai, jog jis vis dar keliauja pas tuos, kurie turi ir mato mažiau, taip padovanodamas neišdildomų įspūdžių ir sėdamas tikrąją Kalėdų dvasią ten, kur jos labiausiai reikia,“ – sako p. Alma Adamkienė, labdaros ir paramos fondo įkūrėja.

Visi miesto vaikučiai ir jų tėveliai bus kviečiami apsilankyti ne tik Kalėdų Senelio kambaryje ir drauge su juo nusifotografuoti, bet ir įžengti į čia pat duris atvėrusias Kalėdų Senelio pagalbininkų – nykštukų – prižiūrimas dirbtuves. Drauge su Kalėdų karavanu atkeliaus ir „Tele bim-bam“ kolektyvas, padovanosiantis nuotaikingą ir sušalti neleisiantį koncertą.

Kompanija „Coca-Cola“ kartu su Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondu jau daugelį metų didžiulį dėmesį skiria kaimo mokyklų sporto bazių atnaujinimui ir taip siekia vaikams suteikti geresnes sąlygas sportuoti.

Būtent parama kaimo mokykloms, globojamoms A. Adamkienės fondo, Beatai Nicholson tapo pagrindine priežastimi šiais metais globoti Kalėdų karavaną.

„Kalėdų karavano metu surinktomis lėšomis jau atnaujintos 5 Almos Adamkienės fondo globojamų mokyklų sporto bazės, o daugiau nei pusšimčiui mokyklų padovanota sporto inventoriaus, kurį paaukojo valstybės tarnautojai bei geros valios žmonės. Šiais metais surinktos dovanos vėl bus nugabentos į kaimo mokyklas“, – sako „Coca-Cola HBC Lietuva“ atstovė Laura Puidokaitė.

Šiemet Kalėdų karavano metu surinktos lėšos bus skiriamos Širvintų rajono Gelvonų vid. mokyklos sporto bazės rekonstrukcijai. Prie Kalėdų karavano tikslo – surinkti lėšų fizinio lavinimo sąlygų gerinimui – gali prisidėti kiekvienas, prekybos centruose įsigijęs 2 litrų talpos „Coca-Cola“ gėrimo.

VIDEO: Vilnius video. Kalėdų karavanas

Šiais metais Kalėdų karavanas lankysis:

Gruodžio 18 d. 17 val. Širvintos, miesto aikštė

Gruodžio 19 d. 16 val. Alytus, miesto aikštė

Gruodžio 20 d. 16 val. Ukmergė, miesto aikštė

Gruodžio 21 d. 16 val. Marijampolė, miesto aikštė

Gruodžio 22 d. 16 val. Anykščiai, miesto aikštė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius