-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos svetur. Kaip šventėms puošiasi išradingieji japonai (nuotraukos, video)

Nors tarp Japonijos gyventojų krikščionių yra mažai, tačiau Kalėdos švenčiamos ir Tekančios Saulės šalyje.
Vieno kilometro ilgio gatvę, palei kurią išsidėstę prekybos centrai, nušvietė 640 tūkst. lempučių.
Vieno kilometro ilgio gatvę, palei kurią išsidėstę prekybos centrai, nušvietė 640 tūkst. lempučių. / „Scanpix“/AFP nuotr.

Galbūt japonų tolerancija, gal jų pomėgis švęsti, o gal tiesiog verslininkų siekis pasinaudoti tinkama proga prekybai pagyvinti paverčia Kalėdas viena iš spalvingiausių švenčių Japonijoje.

Čia kasmet girliandomis nušvinta gatvės, medžiai, parduotuvių vitrinos, puošiasi viešbučiai ir restoranai, o ką jau kalbėti apie Tokijo „Disneilendą“... Ir visi siekia išsiskirti, padaryti ką nors nauja bei pritraukti kuo daugiau smalsių žmonių žvilgsnių.

Šiais metais ant viešbučių sienų nušvito didžiulės eglės iš spalvingų girliandų, Tokijo aikštėse gausu kalėdinių dekoracijų iš diodų – energiją tausojančių lempučių. Ir šios puošmenos nebūtinai eglutės, tai – įvairiausi tuneliai, didžiulės geometrinės figūros ir pan. Juk visi žinome, kad japonai garsėja savo išradingumu.

Be to, Kalėdos Japonijoje prasideda labai anksti – jau lapkričio pabaigoje į gatves pasipylė Kalėdų seneliai, kuriems vaikai gali paspausti ranką ar pašnibždėti į ausį, ką nori gauti dovanų. Kalėdų senelių apstu visur – net vandens parkuose, kur rengiami pasirodymai su ruoniais, delfinais ar jūrų liūtais. Čia Kalėdų seneliai nebijo sušlapinti savo kostiumų ar barzdos ir drąsiai neria po vandeniu.

VIDEO: Merry Christmas from Tokyo, Japan

 

Gal Jums yra tekę pabuvoti Tokijuje Kalėdų laikotarpiu? Turite užfiksavę kalėdinių akimirkų iš šio ar kito pasaulio miesto? Pasidalinkite įspūdžiais ir nuotraukomis su visais 15min.lt skaitytojais. Nuotraukų ir jų aprašymų laukiame el. paštu kaledos@15min.lt.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius