Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaune labdaros vakaro metu parduotas Stasys Povilaitis

Antrąją Kalėdų dieną Kauno miesto Rotušėje 24-ąjį kartą surengtas kalėdinis labdaros vakaras. Geradarių paaukotos lėšos skiriamos neįgaliems gabiems vaikams.
Inga Budrienė ir Stasys Povilaitis
Inga Budrienė ir Stasys Povilaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dalis vaikų, kuriems reikalinga pagalba, priklauso sveikatos ir integracijos klubui „Sauliukas“. Šie judėjimo negalią ir ortopedinių problemų turintys sportuojantys ir kuriantys vaikai svajoja dalyvauti neįgaliųjų varžybose, žaidynėse, čempionatuose ir įsigyti specialių sportinių protezų, kojų įtvarų, plaukimo ir kito sportinio inventoriaus.

„Mes siekiame, kad užaugę vaikai gyventų ne iš pašalpų, o siektų kažko daugiau ir galėtų save patys išlaikyti bei padėti kitiems. Mūsų vaikai aktyviai sportuoja, plaukioja, piešia, netgi leidžia knygas. Vienas auklėtinis yra išleidęs poezijos knygą, bet jam yra sunku rašyti, todėl jis norėtų gauti planšetinį kompiuterį ir išleisti dar vieną knygą. Keliems vaikams yra sunku judėti, jiems reikalingi specialūs protezai, kad galėtų vaikščioti ir sportuoti. Todėl ši parama iš esmės pakeis vaikų gyvenimus“, – sakė sveikatos ir integracijos klubo „Sauliukas“ vadovė Dalia Šatinskienė.

„Šis labdaros vakaras yra seniausias tradicijas turintis panašaus pobūdžio renginys Lietuvoje. Kviečiu visus dalintis gerumu ir prisidėti prie šios prasmingos iniciatyvos“, – sakė Kauno meras, kalėdinio labdaros vakaro šeimininkas Andrius Kupčinskas.

Į Kauno rotušę susirinko būrys politikų, verslininkų, pramogų pasaulio atstovų. Renginio metu buvo surengtas aukcionas, kuriame buvo galima įsigyti įvairių menininkų dovanotų kūrinių.

Renginio vedėjui paskelbus, kad netrukus bus galima įsigyti maestro Stasio Povilaičio dainą, kurią jis atliks asmeniškai didžiausią sumą pasiūliusiam aukciono dalyviui, užvirė kova. Aukcioną laimėjo verslininkas Darius Budrys, kuris specialų numerį nupirko savo žmonai Ingai.

Iš viso Kauno kalėdinio labdaros vakaro metu paaukota daugiau kaip 134 tūkst. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius