-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga kviečia į Kalėdų ir Naujų metų festivalį

Besikeičiantis pajūrio kurortas kviečia Lietuvos gyventojus, kultūros žmones, svečius iš kaimyninių šalių Palangoje nuo Kalėdų iki Naujųjų metų vyksiančiame festivalyje dalyvauti ne tik kaip žiūrovus, bet ir pristatinėti savo kūrybą, kartu prasmingai praleisti paskutines šių metų dienas.
Palangos eglutės įžiebimas.
Palangos eglutės įžiebimo šventė / J.Andrijauskaitės nuotr.

Trečiadienį gyventojams pristatinėdamas savo veiklos ataskaitą, Palangos meras Šarūnas Vaitkus palangiškius taip pat kvies aktyviai prisidėti prie vyksiančių kultūros renginių, kurie simbolizuoja Palangos siekį tapti kurortu ne tik vasarą, bet ir visus metus. Š.Vaitkus ragina ir įvairių sričių menininkus pristatyti savo kūrybą Palangoje šventes pasitiksiantiems žmonėms. Užsienio šalių ambasados kviečiamos Palangą išnaudoti kaip erdvę savo šalies kultūros pristatymui.

Meras džiaugiasi, jog greta šventinių renginių gausos galima pasidžiaugti ir tuo, kad daug metų gaisro suniokotas buvęs Palangos simbolis Kurhauzas pagaliau vėl bus prikeltas gyvenimui.

„Kurhauzas degė 2002-ais metais rugpjūtį, kitais metais sukaks jau dešimt metų nuo to įvykio. Man smagu, kad Palanga tą sukaktį pasitiks jau pradėjusi Kurhauzo restauracijos darbus“, - sako Š.Vaitkus.

Palangoje šventinio festivalio metu ant Kurhauzo sienų bus surengtas šviesos spektaklis. Šis veiksmas simbolizuos Kurhauzo prikėlimą naujam gyvenimui. Festivalio metu Palangoje vyks daug įvairių renginių, kurie skirti patiems įvairiausiems skoniams. Numatoma rengti labdaros koncertus, įvairiose kavinėse ir baruose įsikurs šventinės įvairių šalių „ambasados“, kuriose bus pristatoma tų šalių kultūra, šventiniai patiekalai, tradicijos.
 
Mažųjų Palangoje lauks Elfų mokyklėlė, kurioje vaikai bus supažindinami su elfų darbais ir linksmybėmis. Čia vaikai ne tik linksminsis, kurs kaukes karnavalui, bet ir galės prisidėti prie akcijos „Žaislų bankas“, kurios metu surinkti žaislai bus padovanoti tiems, kuriems tų žaislų trūksta. Kalėdų laukimo metu viena iš Palangos sienų virs „Linkiu“ siena, ant kurios miesto svečiai ir miestelėnai galės užrašyti savo norus ir palinkėjimus, nes garsiai ištarti ar užrašyti norai išsipildo.

Palangos bažnyčioje gruodžio 30 dieną bus paminėta Šventosios Šeimos šventė, kurios metu bažnyčioje bus meldžiamasi už šeimas. Pirmą kartą Palangos bažnyčioje bus galimybė krikščioniškoje santuokoje gyvenančioms šeimoms atnaujinti savo prieš keletą ar keliasdešimt metų duotus pažadus vienas kitam.

„Poros kartos jau anksčiau sakytus priesaikos žodžius, po to joms bus suteiktas palaiminimas. Kviečiu šioje šventėje dalyvauti visas poras, kurioms šeima yra vertybė“, - sako Palangos klebonas Marius Venskus.

Visus festivalio renginius gruodžio 31-ąją vainikuos šventinis karnavalas. Jūratės ir Kastyčio skvere miesto svečių laukia koncertas, kuriame pasirodys populiarūs atlikėjai. Nuo miesto eglės link Palangos tilto judės spalvinga šventinė eisena, kurioje kviečiami dalyvauti visi, pasipuošę savo gamintomis kaukėmis. Kaukių paradą vainikuos fejerverkų ir lazerių šou.

Šiemet prieš šventes Palanga tapo Kalėdų šviesos miestu. Čia buvo įžiebta įspūdinga šviesos skulptūrų, sukurtų origami principu, alėja, miestą papuošė netradicinė Kalėdų eglė, sukonstruota iš daugiau kaip 120 šviečiančių burbulų. Šios netradicinės dekoracijos bei  meninės instaliacijos, kurių Palangoje šiemet trečdaliu daugiau nei pernai, skirtos sukurti kuo daugiau jaukumo miesto svečiams bei atverti miesto erdves kūrybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius