-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose finišuoja ilgiausios pasaulio Kalėdos

Gražiausia metų šventė Kalėdos, daugiau nei prieš mėnesį – gruodžio pradžioje, užgriuvusi Trakus, lig šiol neskuba jų palikti. Miestiečiai visai rimtai tvirtina, kad Trakuose – bene pačios ilgiausios pasaulio Kalėdos. Nėra nieko atsitiktina, nes jau trejus metus senojoje šalies sostinėje karaliauja dar viena – Kalėdų Senelių sostinė.
Kalėdų senis
Kalėdų senis

To maža, ji tapo tarptautine Kalėdų Senelių sostine, į kurią specialiai atvyksta kitų šalių Kalėdų Seneliai. Jie viešėjo iš Suomijos, Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Gruzijos, Baltarusijos.

Vis dėlto Kalėdų supermaratonas jau priartėjo prie finišo. Baigiamieji Trakų – Kalėdų Senelių sostinės – renginiai vyksta šį savaitgalį, sausio 11– 12 dienomis.

Svečiai iš Rusijos

Nėra laisvų vietų ne tik miesto, bet ir artimiausių apylinkių viešbučiuose, kaimo turizmo sodybose, kuriose apsigyveno svečiai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Karaliaučiaus srities bei kitų Rusijos miestų, – sakė K.Vilkauskas.

„Pastarąsias dvi savaites švenčiame stačiatikių Kalėdas ir atostogas. Sulaukėme labai daug svečių iš Rusijos, nes šioje šalyje ilgas šventinis laikotarpis, o jį rusai noriai praleidžia ir Trakuose. Nėra laisvų vietų ne tik miesto, bet ir artimiausių apylinkių viešbučiuose, kaimo turizmo sodybose, kuriose apsigyveno svečiai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Karaliaučiaus srities bei kitų Rusijos miestų, vietovių. Viešinčius iš Rusijos, Baltarusijos, svetingai sutinkame. Todėl praėjusį savaitgalį specialiai iš Sankt Peterburgo pas mus buvo atvykęs ir pasaulio kazokų Senelis Šaltis“, lankėsi Rusijos ambasados Lietuvoje atstovai“,– dalijosi įspūdžiais šių renginių verpete besisukantis Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Ryškus ir puošnus pasaulio kazokų Senelis Šaltis, vos įsitaisęs Kalėdų Senelių rezidencijoje apžvalgos aikštelėje priešais pilį, sulaukė šeimų su vaikais apgulties. Jis klausėsi vaikų dainų, eilėraščių rusų ir lietuvių kalbomis ir dalijo specialiai lietuviškai išleistus savo atvirukus su linkėjimais.

Be to, kiekvienas pas Senelį Šaltį apsilankęs vaikas gavo dovanų šios šventės proginį atviruką su pašto ženklu ir galėjo čia pat jį įmesti į pašto dėžutę. Pasak šventės rengėjų, ši „Lietuvos pašto“ paslauga – ypač populiari. Daugelis apsilankiusiųjų rezidencijoje nepraleido puikios progos draugams, artimiesiems nusiųsti išskirtinį atviruką, ant kurio uždedamas ir firminis antspaudas su užrašu „Trakai – Kalėdų senelių sostinė“.

Pramogos visiems

Sausio 11 dieną Senelis Šaltis vėl laukia vaikų savo rezidencijoje. Kaip visada, nuo pusiaudienio iki pavakario ūš Linksmybių palapinė Karaimų saloje: bus parodyta Trakų nykštuko muzikinė pasaka „Stebuklinga žiema“, koncertuos instrumentinis ansamblis „Treščiotki“, siaus žaidimai, rateliai. Norintys didesnės įvairovės gali rinktis atskiras programas ir su Kalėdų Senelių sostinės autobusu nukeliauti į Gerumo nykštuko rezidenciją „Kempinge slėnyje“ bei Laisvalaikio nykštuko rezidenciją Trasalis – Trakai Resort & SPA.

Paskutinę Kalėdų Senelių sostinės renginių dieną – sausio 12-ąją – vėl susitiksime su Seneliu Šalčiu jo pasakiškame namelyje ant Galvės kranto. Linksmybių palapinėje lauks „Ąžuolyno meškučių cirko“, šokių grupės „Yzy“ pasirodymai. Norintys pramogauti aktyviai kviečiami į10 kilometrų žygį su šiaurietiško ėjimo lazdomis į Varnikų mišką. Be to, galima aplankyti Šeimos nykštuko rezidenciją „ TonyResort“ poilsio ir pramogų parkas Anupriškėse, kur laukia pramoginės orientacinės varžybos visai šeimai.

Su visa renginių programa galima išsamiai susipažinti svetainėse www.kaledostrakuose.lt arba www. trakai-visit.lt

Trakai – Kalėdų Senelių sostinė
Trakai – Kalėdų Senelių sostinė

„Sekmadienį Kalėdų Senelių sostinė atsisveikina su savo gerbėjais. Tikimės, kad kitąmet sulauksime dar daugiau Kalėdų Senelių iš įvairių kraštų, dar daugiau lankytojų. Trakų kraštas nuo seno garsėja savo daugiakultūriškumu, tad vertindami senas tradicijas, kuriame ir naujas. Kalėdų Senelių sostinė, tikimės, buvo viena iš priežasčių visai šeimai aplankyti Trakus ne tik vasarą, bet ir žiemą“, – sakė vienas iš šio renginio iniciatorių Trakų seniūnas K. Vilkauskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius