Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Sakalauskas: Talentingasis Vytautas Šapranauskas buvo „Ferrari“, tačiau televizijoje jam reikėjo važinėti vaikišku dviratuku ir vaidinti zuikius

Aktorius Vytautas Šapranauskas buvo nepaprastai darbštus, žiauriai vienišas, kentėjo dėl savo populiarumo ir televizijos laidų, kuriose jam pastaruoju metu teko dirbti, kokybės. Apie tai „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo velionio kolega aktorius Arūnas Sakalauskas.
Vytautas Šapranauskas
Vytautas Šapranauskas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Netekome vieno iš talentingiausių Lietuvos aktorių, vienų iš charizmatiškiausių Lietuvos žmonių“, – sakė A.Sakalauskas, iš karto po šių žodžių prabilęs apie V.Šapranausko bėdą, apie kurią pastaruoju metu buvo kalbama pusbalsiu arba aktoriui už nugaros – apie alkoholį.

„Pastaruoju metu nesimatė jokių ženklų, bet... Ta pati problema, kurią ir aš turiu. Kalbu apie alkoholį. Prisideda ir tai. Aš ne ekspertas, tiesa, aš galiu kalbėti tik apie save, apie Vytą aš jokiu būdu negaliu sakyti. Tiesiog apie save galiu pasakyti, kaip kartais tai priveda prie tokio skausmo ir tokio sunkumo, kad vienintelis būdas yra tik kažkaip pasitraukti, nes tu visiems kliudai. O Vytas – labai žinomas žmogus ir visi tie juokai apie ligonines gali labai lengvai įvaryti žmogų į kampą, – ištarė A.Sakalauskas ir čia pat dar kartą apsidraudė.– Čia tik mano hipotezės, aš nežinau, ką jis galvojo ir kas atsitiko.“

Nepagydoma ir mirtina liga

„Jis galėjo nerimauti ne tiek dėl komentarų, kiek dėl savęs, dėl to, kad jis pats suprato, kad tai trukdo jam ir trukdo kitiems žmonėms, ir kad sunku susitvarkyti. Geriantis žmogus tai daro ne dėl savo „kaifo“. Tai yra liga, pasiskaitykite – aiškiai parašyta ligų klasifikacijoje – tai yra psichikos ir elgesio sutrikimas. Liga nepagydoma ir mirtina. Tu gali tik nustoti gerti. Tu nebenori, bet vis tiek esi priverstas gerti. Ir tas beviltiškumo jausmas yra baisus. Tu visiems trukdai, tu neatėjai ten, neatėjai ten, pasipila žurnalistų šitie dalykai... ir taip toliau, ir taip toliau“, – pasakojo A.Sakalauskas.

Arūnas Sakalauskas
Arūnas Sakalauskas

„Kaip ir man: aš nubrėžiau girtas aštuonias mašinas ir pasipylė komentarai, kad aš tai padariau sužinojęs apie savo buvusios žmonos skyrybas. Tai kuo ji čia dėta? Dabar buvo jos vestuvės, tai ką dabar turėčiau padaryti? Nubraižyti devynias mašinas? Tai yra liga. Reikia padėti žmogui matant tokią situaciją. Tuo labiau – nepalikti vieno. Nes viskas yra sunkiai kontroliuojama, tu matai iškreiptą pasaulį. Aš kalbu apie save“, – atvirai kalbėjo V.Šapranausko kolega.

Turėjo daug pseudodraugų

„Teatre jis būtų kalnus nuvertęs, tačiau buvo priverstas vaidinti zuikį televizijoje. Jis „Ferrari“ buvo, o jam reikėjo važinėti su vaikišku dviratuku. Žinoma, jis tai darė sąmoningai, iš kažko gyventi reikia, bet jis tai darė gerai, „nechaltūrindavo“.

Jis jautėsi vienišas. Žinomumas, populiarumas irgi labai daug priduoda vienišumo. Tu jau nebežinai, kas yra draugai, kas nedraugai. Sunku išeiti į viešumą. Manau, kad jis turėjo daug draugų, bet tai buvo pseudodraugai, kurie bendravo tam, kad galėtų pabūti šalia Šapro.

Jautėsi, kad jis buvo žiauriai vienišas žmogus. Jis buvo iš tikrųjų nepakeliamai vienišas žmogus. Ir manau, kad jį tai nužudė, – tvirtina Saulius Urbonavičius-Samas.

Aš su juo galėdavau pasikalbėti apie viską, ir jis galėdavo. Būdavo situacijų, kalbėdavome. Jį ne tiek gyvenimo, kiek būties problemos kankino. Jis suvokė ir savo problemą, ir tai, kad laikas bėga, o televizija turi tam tikras ribas. Arba reikia keisti kokybę, būti kitokiose laidose... Mano supratimu, jį nelabai tenkino tai, ką jis šiuo metu veikė televizijoje, nes jis buvo įspraustas į laidų vedėjų rėmus. Jis ilgėjosi kūrybiškumo. Jis iš tikrųjų labai žiauriai daug dirbo. Jis pamiršo save. Reikia duoti ir sau pailsėti“, – apgailestavo A.Sakalauskas.

Apie V.Šapranausko vienatvę „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje kalbėjo ir muzikantas bei prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas: „Mums teko ne kartą labai nuoširdžiai kalbėtis. Iš tikrųjų daug kartų bandžiau, kiek galiu, jam padėti. Nes jautėsi, kad jis buvo žiauriai vienišas žmogus. Jis buvo iš tikrųjų nepakeliamai vienišas žmogus. Ir manau, kad jį tai nužudė. Jis ne kartą buvo prisipažinęs, ir visai neseniai, kad jis tiesiog neturi draugų, bet kad jis ryšis tokiam žingsniui, aš tikrai nelabai galėjau tikėtis.“

Choreografas Jurijus Smoriginas tvirtina, kad V.Šapranauskas slėpė savo būklę ir nepaprastai talentingai vaidino, kad jaučiasi neblogai: „Toks plastiškas, toks muzikalus, toks išraiškingas, gražus toks. Bet jis gero žodžio gi niekad negirdėjo! Aš suprantu, kad jis buvo labai geras aktorius, bet taip vaidinti, kad jam visiškai viskas, kaip rusai sako, „do feni“, aš negaliu patikėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius