Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Nekrošius apie „Jobo knygą“: kiekvieno žmogaus pareiga – tikėti

„Meno forte“ vyksta paskutinės repeticijos prieš kitą savaitgalį vyksiančią režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklio „Jobo knyga“ premjerą. Spektaklį režisierius repetavo nuo praėjusio rudens, pirmieji spektaklio eskizą matė Italijos žiūrovai Vičensos miesto „Olimpico“ teatre, kuriame E.Nekrošius dirbo klasikinių spektaklių ciklų meno vadovu.
E.Nekrošius vėl užsivertė didžiulę naštą – ėmėsi spektaklio pagal „Jobo knygą“
E.Nekrošius vėl užsivertė didžiulę naštą – ėmėsi spektaklio pagal „Jobo knygą“ / V.Jurevičiaus/BFL nuotr.

Lapkritį „Jobo knyga“ rodyta netoli Maskvos esančioje Konstantino Stanislavskio sodybos Liubimovkos vasaros teatro paviljone. O kitą savaitgalį – spektaklio nacionalinė premjera Vilniuje.   

Spektaklis sukurtas pagal vieną Senojo Testamento knygų, pasakoja apie Jobą, kuris, praradęs viską: vaikus, sveikatą, turtus, neatsižada tikėjimo Dievu.

„Man atrodo, kad tai kiekvieno žmogaus pareiga – tikėti. Tikėjimas neateina be pareigos jausmo, galbūt, aišku, su gimimu neateina, bet priklauso ir nuo tėvų auklėjimo, ir perduodamas iš kartos į kartą. Reikia labai gražiai perimti ir perduoti tą tikėjimą vienas kitam“, – aiškina režisierius E.Nekrošius.

Jobo istorija spektaklio pradžioje pasakojama tris kartus: ją pasakoja Dievas, kurį vaidina aktorius Salvijus Trepulis, po to Velnias, jį vaidina Vygandas Vadeiša, ir pats Jobas – aktorius Remigijus Vilkaitis.

„Vėl kartojausi tekstą, nuolat klausimai ir klausimai... Manau, kad čia apie atsakomybę kalbama, už poelgius, už kalbas, už mintis, už veiksmus. Čia ir Dievui užduodami klausimai, ir sau, ir kietiems, reta proga dabartiniam kontekste pakalbėti apie tam tikrus dalykus, bet senosiomis prasmėmis, be dvilypumo, be pustonių“, – tikina aktorius R.Vilkaitis.

„Jobo knygos“ premjera – „Menų spaustuvėje“ sausio 24–26 dienomis. O vasario 14 dieną „Jobo knyga“ bus vaidinama Alytaus kultūros ir komunikacijų centre. Planuojama, kad dar šį pavasarį „Meno fortas“ su naujuoju E.Nekrošiaus spektakliu aplankys ir daugiau Lietuvos miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius