-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškiliausias visų laikų vokietis – Johannas Wolfgangas von Goethe

Vokietijos žmonės iškiliausiu visų laikų vokiečiu laiko poetą, dramaturgą ir mokslininką Johanną Wolfgangą von Goethe, kuris pranoko ir buvusį šalies kanclerį Konradą Adenauerį ir genialų fiziką Albertą Einsteiną, rodo naujos apklausos rezultatai.
Johanno Wolfgango von Goethe portretas
Johanno Wolfgango von Goethe portretas

Už romano „Jaunojo Verterio kančios“ (Die Leiden des jungen Werthers) ir dviejų dalių tragedijos „Faustas“ (Faust) autorių, mirusį 1832 metais, balsavo daugiausia iš 2 tūkst. respondentų, dalyvavusių viešosios nuomonės tyrimų instituto „Forsa“ apklausoje, atliktoje dienraščio „Bild“ užsakymu.

Iš tebegyvenančių veikėjų apklausos respondentai simpatijas reiškė tik penktoje vietoje likusiam ilgiausiai Vokietijai vadovavusiam lyderiui Helmutui Kohliui, kuriam kanclerio postas priklausė 1982-1998 metais, ir buvusiam socialdemokratų lyderiui Helmutui Schmidtui, vadovavusiam Vakarų Vokietijos vyriausybei 1974-1982 metais.

K.Adenaueris buvo pirmasis Vakarų Vokietijos kancleris po Antrojo pasaulinio karo. Šiame poste jis dirbo 1949-1963 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius