Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 14 /14:54

Mirė žymi teatro pedagogė Algė Savickaitė

Antradienį, eidama 72-uosius metus, mirė žymi teatro pedagogė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) profesorė Algė Savickaitė.
Algė Savickaitė
Algė Savickaitė / Kauno menininkų namų nuotr.

Per savo ilgametį darbą teatro pedagogikos srityje profesorė A.Savickaitė parengė dramos ir operos scenai per šimtą menininkų. Tarp A.Savickaitės mokinių - aktoriai Vytautas Rumšas (vyresnysis), Sigitas Račkys, Jūratė Onaitytė, Valentinas Masalskis, Vytautas Kernagis ir Vytautas Grigolis, Vytautas Šapranauskas, Gediminas Storpirštis, Sergejus Ivanovas, operos solistai Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Edgaras Montvidas, Edmundas Seilius, Ieva Prudnikovaitė ir daugybė kitų žinomų artistų.

A.Savickaitė gimė 1940 metų gegužės 1 dieną diplomato šeimoje, pranešė LMTA.

1958 metais įstojo į tuometinę Lietuvos valstybinę konservatoriją (dabar - LMTA) ir įgijo dramos aktoriaus specialybę. Nuo 1964 metų ji dirbo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje. 1966-1969 metais mokėsi ir baigė Sankt Peterburgo valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą, įgijo režisierės bei pedagogės specialybę.

Pedagogė buvo daugelio poetinių vakarų, koncertų ir spektaklių režisierė, parengė daugiau nei 30 skirtingų programų įvairiuose Lietuvos miestuose, Menininkų rūmuose, LMTA, Valstybiniame operos ir baleto teatre.

Ji parašė per 50 straipsnių, buvo išleista jos monografija „Aktoriaus sceniniai gabumai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius