Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvylika kandidatų į šešias nacionalines kultūros ir meno premijas

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija penktadienį paskelbė pretendentų 2014 m. gauti Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas sąrašą. Paskelbta dvylika pretendentų, iš jų šeši taps laureatais, o likusiems teks laukti geresnių laikų.
Regimantas Adomaitis, Donatas Banionis ir Juozas Budraitis filme „Niekas nenorėjo mirti“
Iš legendinės filmo „Niekas nenorėjo mirti“ aktorių trijulės laureatais jau yra tapę amžiną atilsį Donatas Banionis (viduryje) ir Juozas Budraitis, o šiemet ją pretenduoja gauti ir Regimantas Adomaitis (kairėje). / Lietuvių literatūros ir meno archyvo nuotr.

Šiemet Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija iš pasiūlytų pretendentų atrinko dvylika stipriausių kandidatų premijai gauti.

Premijas pretenduoja gauti aktorius Regimantas Adomaitis, dailininkė Birutė Janina Grasilda Žilytė, muzikas Leopoldas Digrys, Izraelyje gyvenantis rašytojas Jakovas Grigorijus Kanovičius, architektas Rolandas Palekas, chorvedys, kompozitorius, ilgametis choro „Ąžuoliukas“ vadovas Vytautas Miškinis, fotomenininkas Algirdas Šeškus, rašytojas ir literatūros kritikas Eimutis Valentinas Sventickas, aktorius Dainius Gavenonis, skulptorius Vladas Urbanavičius, aktorė Nelė Savičenko, architektas Audrius Ambrasas.

Iš šių pretendentų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija gruodžio 10 d. išrinks šešis 2014 m. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus. Premijos dydis – 104 000 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius