-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 10

„Bekelės filmų festivalio“ dalyviai išsidalijo apdovanojimus

Savaitgalį Lietuvoje vyko tikras bekelės mėgėjų šurmulys. Vilniuje rinkosi entuziastai iš aplinkinių valstybių ir Lietuvos, kad galėtų stebėti vienintelį pasaulyje „Bekelės filmų festivalį“. Šio festivalio serija prasidėjo dar prieš dešimt metų ir vyksta kas dvejus metus. Šių metų festivalis – jubiliejinis, jau penktasis.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Algimanto Brazaičio nuotr.

Festivalio metu, trijose temose buvo galima išvysti keturiolika filmų, kuriuos pateikė 10 autorių iš Lietuvos, Rusijos, Lenkijos ir Latvijos.

Po inirtingos kovos didžiausiame šalies ekrane „Forum Cinemas Vingis“, žiuri komisija ir žiūrovai išrinko geriausių filmų autorius.

Bekelės sporto temoje nugalėjo daugkartinis festivalio dalyvis Sergej Belostockij (Sankt Peterburgas, Rusija) su savo filmu „Dideli žaislai”. Filmas vaizdais ir įvykiais nuo žaislinių automobilių lentynos perkelia žiūrovą į smėlynus ir dykumas. Ten varžybose su kopomis, su savimi ir technika kaunasi greitieji bekelininkai.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

Bekėlės turizmo temoje, kuri buvo kiek liūdnoka ir su mažiausia konkurencija, pergalę pelnė Jevgenij Šatalov, Aleksandr Fedotov (Čeliabinskas, Rusija) filmas „Stepėmis į laisvę”, vaizduojantis grupės kelionę ir nuotykius Kazakstane.

Gausiausioje Laisvojoje temoje geriausias buvo Igor Jemeljanenko (Samara, Rusija) su savo kūriniu „Trofi pradedančiųjų akimis“. Tai jumoristinis  filmukas apie dar visai „žalius“ bekelės mėgėjus, pirmą kartą dalyvaujančius varžybose, apie jų neišmanymą ir sunkumus.

Festivalio žiūrovai visų pertraukų metu galėjo balsuoti už labiausia patikusį filmą. Nemaža taškų persvara žiūrovų simpatijų taurę laimėjo autorius iš Molėtų – Vaidas Ažubalis su filmu „Alantėlė 2014“, pasakojančiu apie gausias vietinės reikšmės varžybas ir purvo brolių nuotykius.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

„Nesitikėjau tokios gausos prizų tiek žiūovams, tiek dalyviams. Nustebino puikus organizatorių darbas. Viskas buvo labai gerai suorganizuota. Labiausiai apstulbino gausus publikos palaikymas balsuojant uz „Alantėlė 2014“. Žiūrovai buvo fantastiški. Plojimais palaikė ne tik lietuvius autorius, bet ir svečius. Dalyvius vertinu labai gerai. Filmai buvo skirtingi, bet vienodai geri“, – įspūdžiais dalijose publikos simpatijų titulą pelnęs autorius iš Molėtų Vaidas Ažubalis.

Žiuri komisijos narys, tikras kino žmogus, dokumentinio filmo „Galutinis tikslas“ režisierius, operatorius ir prodiuseris, neužilgo pasirodysiančio vaidybinio filmo „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ prodiuseris ir vienas iš režisierių, vaidybinio filmo „Pakeliui“ režisierius ir vienas prodiuserių Ričardas Marcinkus taip pat negailėjo gerų žodžių festivaliui.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

„Kadangi aš nesu susidūręs su bekelės sportu, tai man buvo labai smalsu pažiūrėti į visą procesą iš labai arti. Filmai labai skirtingi ir tai normalu. Juos kūrę žmonės yra savo srities entuziastai, kurie dar ir filmus kuria. Tai sveikintina. Džiugu, kad vyksta šis festivalis – dėl to laimi žiūrovas“, – kalbėjo kino specialistas.

Žiūrovai balsuodami už labiausiai patikusius filmus, pildė loterijos šakneles ir laimėjo gausius rėmėjų prizus, kuriuos organizatoriai dalino pertraukų metu. Įspūdingiausią prizą, 100 procentų nuolaidą startiniam mokesčiui į didžiausią 4x4 nuotykį „Ladoga Trophy 2015“ laimėjo vilnietis, TR3 kategorijos sportininkas Ričardas Malaiška, kuris pažadėjo dalyvauti „Ladogoje 2015“, „Proto sport“ kategorijoje.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

Buvo įteikti 50 ir 30 procentų nuolaidų sertifikatai. „Expedition.lt“  vienam iš žiūrovų padovanojo „GoPro“ veiksmo kamerą. Dar dešimtis prizų įsteigė rėmėjai – žurnalas „Autobild Lietuva“, parduotuvė „land4x4.lt“ ir kiti.

Žiūrovas, 4x4 sportininkas Martynas Vrublevskis jau ne pirmą kartą lankosi festivalyje ir liko patenkintas šių metų autorių darbais.

„Tikrai nustebino dalyvių gausa iš užsienio. Nesitikėjau, kad bus galimybė gyvai pabendrauti su filmų autoriais, gyvai išgirsti jų prisiminimus bei įspūdžius“, – kalbėjo žiūrovas.

Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka
Algimanto Brazaičio nuotr./Renginio akimirka

Organizatorius ir sumanytojas Audrius Sutkus paklaustas apie jau praėjusį festivalį, dėkojo autoriams, organizatorių komandos nariams, visiems savanoriams pagalbininkams, rėmėjams. Be visų šių žmonių ir įmonių panašūs renginiai nevyktų.

Kitas festivalis planuojamas po poros metų, 2016 gruodžio 10 d. Žadama griežtinti taisyklės, dar labiau reglamentuoti filmų kokybę, trukmę, mąstoma apie naują temą – „Bekelės klipai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius