Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 31

Filmo „Laiškai Sofijai“ režisierius Robertas Mullanas naujam kūriniui apie 1991 metų sausio 13-ąją aukas renka internete

Vienoje iš populiariausių minios finansavimo (angl. crowdfunding) plaftormų kicstarter.com yra ir būsimo Roberto Mullano filmo „We Will Sing“ projektas. Filmo „Laiškai Sofijai“ režisierius skelbia, kad ieško finansavimo naujam filmui apie 1991 metų sausio 13-osios įvykius Lietuvoje. Čia iš prašytų 120 tūkst. svarų R.Mullanas likus trims dienoms iki kampanijos pabaigos yra surinkęs tik virš šimto svarų.
Laužai 1991-ųjų sausio 13-osios išvakarėse
Laužai 1991-ųjų sausio 13-osios išvakarėse / Tado Dambrausko nuotr.

Naujasis R.Mullano filmas turėtų vadintis „We Will Sing“. Nuo gruodžio 4-os iki gruodžio 30-os dienos šiam filmui pinigų buvo paaukoję vos penki žmonės. Prodiuserio tikslas buvo surinkti 120 tūkst. svarų. Filmo finansavimo kampanija bus baigta sausio trečiąją.

„We Will Sing“ yra filmas apie 1991-ųjų Lietuvos revoliuciją, per kurią 13 „dainuojančių protestuotojų“ buvo nužudyti sovietų tankų“, – taip R.Mullanas aprašo būsimo filmo idėją.

Apie filmą režisierius pasakoja prie Loretos Asanavičiūtės kapo nufilmuotame vaizdelyje.

„Šis filmas yra apie nepaminėtus 1991-ųjų įvykius, kai 13 nekaltų civilių buvo nužudyta rusų tankų ir kareivių, įskaitant ir 23 metų Loretą, kuri buvo prispausta 40 tonų sveriančio rusų tanko, – sako R.Mullanas. – Tai svarbi istorija, kurią pasaulis turi žinoti. Filmo tikslas yra pagerbti sausio 13-ąją ir priminti žmonėms apie trapią Lietuvos nepriklausomybę.

R.Mullanas sako, kad filmą ketinama filmuoti daugelyje Lietuvos miestų, įskaitant Klaipėdą, Ignaliną ir vietinius kaimelius, ir pabaigti iki 2014 m. kovo.

Režisierius rašo, kad naujajame filme vaidins dalis tų pačių aktorių, kaip ir filme „Laiškai Sofijai“.

Britų režisierius R.Mullanas daug metų dirbo BBC dokumentikos Rytų šalių kūrėjų komandoje.

Robertas Mullanas
Robertas Mullanas

2012 m. sukurtame filme „Laiškai Sofijai“ pasakojama tikrais įvykiais paremta istorija, atskleidžianti Lietuvos genijaus tapytojo bei kompozitoriaus Mikalojaus Konstantino Čiurlionio meilę gyvenimo moteriai Sofijai Kymantaitei ir gimtajai šaliai. Šis R.Mullano filmas Lietuvoje sulaukė palankių įvertinimų. Lietuva prie šio filmo finansavimo prisidėjo nedaug, bet jame vaidino lietuviai aktoriai, jis buvo kuriamas Lietuvoje.

Kickstarter.com yra masinio finansavimo platforma, kurioje žmonės ieško finansavimo savo kūrybai – filmams, muzikai, išradimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius