Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Kanų festivalyje dalyvaujantys režisieriai pasirašė Polanskį palaikančią peticiją

Kai kurie garsiausi šių metų Kanų kino festivalyje dalyvaujantys režisieriai pasirašė peticiją, raginančią Šveicarijos valdžią atmesti Jungtinių Valstijų prašymą išduoti joms Romaną Polanskį dėl prieš tris dešimtmečius jam pateikto kaltinimo lytiniu nusikaltimu.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Peticijoje, kurią be kitų pasirašė tokios prancūzų kino garsenybės kaip Jeanas–Lucas Godard'as, Mathieu Amalric ir Xavieras Beauvois sakoma, kad Jungtinių Valstijų prašymas „yra paremtas melu“, kaip neseniai teisme sakė ir R.Polanski advokatas.

R.Polanskio teisininkai teigia, kad praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje užrašytas vieno prokuroro liudijimas galėtų įrodyti, kad Los Andželo valdžia pateikė neteisingą informaciją Šveicarijai, reikalaudama išduoti R.Polanskį ir leisti jį teisti Kalifornijoje.

Pirmadienį Los Andželo teisėjas atmetė prašymą leisti paviešinti minėtąjį prokuroro liudijimą pareikšdamas, kad Šveicarijos valdžia turi visą reikiamą informaciją, kuri yra būtina, siekiant priimti sprendimą dėl 76–erių metų „Oskaro“ laureato ekstradicijos.

Peticija, kuri skelbiama vieno ištikimiausių R.Polanski rėmėjų prancūzų filosofo Bernardo–Henri Levy tinklaraštyje, „kreipiamasi į Šveicarijos valdžios atstovus maldaujant netikėti gubernatoriaus (Arnoldo) Schwarzeneggerio ir Kalifornijos valstijos kaltintojų žodžiais.“

„Nežiūrint į festivalyje pristatytų filmų spindesį, savo akinančiu nebuvimu sužibės vienas žmogus – Romanas Polanskis“, – pridūrė B.H.Levy savo pareiškime.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius