-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 02

Kino kodas: „Kelionė į paslaptingąją salą“, arba Nerealių sutapimų fiesta

Kaip patėviui, net jeigu jis raumeningas kaip bušido kovotojas, užsitarnauti paauglio pagarbą? Reikia nustebinti jį savo intelektu ir finansuoti egzotišką kelionę už kelis tūkstančius dolerių.
Vanessa Hudgens filme „Kelionė į paslaptingąją salą“
Vanessa Hudgens filme „Kelionė į paslaptingąją salą“ / Kadras iš filmo

Posūnis Šonas Andersonas (akt. J.Hutchersonas) su savo motinos mylimuoju Henku (akt. D.Johnsonas) nusprendžia surasti rašytojo Žiulio Verno aprašytą paslaptingąją salą, kur galimai medituoja jo senelis (akt. M.Caine‘as). Po daugybės fantastiškai laimingų atsitiktinumų herojai pasiekia tikslą ir netgi randa tą guvų senelį. Tiesa, grožėtis Atlantidos liekanomis ir kitomis gyvomis bei negyvomis grožybėmis jiems nėra kada, nes sala, rodos, netrukus panirs po vandeniu. Išsigelbėti pavyktų, jeigu jie aptiktų kapitono Nemo povandeninį laivą. Skubėkime, skubėkime!..

Išvados

Neabejoju, kad ne tik man žiauriai patinka (ar patiko) Žiulio Verno romanai. Galima sakyti, jog „Negyvenama sala“ apskritai tapo vienu iš didžiausių išgyvenimų vaikystėje. Todėl labai nemalonu, kai Holivudo apsukruoliai geras idėjas ir puikiai parašytas knygas paverčia viso labo infantiliais nuotykių atrakcionais mažamečiams.

Žiūrovams belieka išjungti smegenis ir, užsidėjus akinius, pamėginti išvengti į juos iš ekrano skriejančių nuolaužų.

Po „Kelionės į Žemės centrą“ sulaukėme naujo 3D pramogų parko, kurio didžiausias privalumas – prašmatnūs peizažai, įskaitant auksu spjaudantį ugnikalnį, gigantiškos ir klusnios (gal mintimis valdomos?) bitės, ant kurių herojai skraido kaip ant „Avataro“ drakonų, liliputiniai drambliai, elektrinis ungurys, pasirodantis tuomet, kai reikia ir pan.

Žodžiu, daug kompiuterinės sintetikos, prastas scenarijus, įvairios kokybės kompiuteriniai efektai ir jokios logikos. Vienas nuotykis veja kitą, tarp kurių įsiterpia dainų vakaras, aktoriai bendrauja standartinėmis frazėmis ir lengvai išsisuka iš visų bėdų. Žiūrovams belieka išjungti smegenis ir, užsidėjus akinius, pamėginti išvengti į juos iš ekrano skriejančių nuolaužų.

Filmas skirtas labai jaunam arba labai nekritiškam žiūrovui, kuriam nesvarbu, kodėl periodiškai iš vandenyno gelmių išnyrančioje ir vėl į jas panyrančioje saloje stovi puikiai išsilaikęs Atlantidos miestelis. Nemaniau, kad Paslaptingoje saloje gali būti taip nuobodu.

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Kelionė į paslaptingąją salą“ (Journey 2 the Mysterious Island) JAV, 2012 m., 95 min.
Režisierius Bradas Peytonas.
Vaidina: Joshas Hutchersonas, Vanessa Hudgens, Dwayne‘as Johnsonas, Michaelas Caine‘as ir kiti.
ĮVERTINIMAS 1/4

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius