-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Mike'o Myerso komedija „Meilės guru“ pirmauja kovoje dėl „Auksinių aviečių“

Komedija „Meilės guru“ (Love Guru), kurią Mike'as Myersas (Maikas Majersas) statė ne vienus metus, pernai vasarą patyrė finansinę nesėkmę, o dabar dar ir pirmauja kovoje dėl„Auksinių aviečių“, kuriomis kasmet „pagerbiami“ blogiausi metų filmai, trečiadienį paskelbė organizatoriai.
Jessica Alba
Jessica Alba vaidina filme „Meilės guru“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meilė

Toji juosta, kurioje kanadiečių komikas vaidina dvasios gydytoją, gavo septynias „Auksinių aviečių“ nominacijas, tarp jų – blogiausio filmo, blogiausio režisieriaus ir blogiausio scenarijaus.

Pats M.Myersas dėl blogiausio aktoriaus titulo varžysis su keliomis ryškiausiomis Holivudo žvaigždėmis – praėjusių metų „Auksinės avietės“ laureatu Eddie Murphy, kuris nominuojamas už „Keistuolį Deivą“ (Meet Dave), Alu Pacino, tokios „garbės“ nusipelniusiu už „88 minutes“ (88 Minutes) ir „Teisę žudyti“ (Righteous Kill), Marku Wahlbergu, nominuotu už "„vykį“ (The Happening) ir „Maksą Peiną“ (Max Payne), ir komiku Larry the Cable Guy (Lariu Prielipa), kuris nominuotas už „Neprotingą apsaugą“ (Witless Protection).

Blogiausios aktorės kategorijoje nominuotos Jessica Alba, kuri vaidino su M.Myersu ir juostoje „Akis“ (The Eye), Cameron Diaz – už „Pametusius galvas Las Vegase“ (What Happens in Vegas), Paris Hilton – už „Noriu jos, nenoriu tos“ (The Hottie & the Nottie), Kate Hudson, nesėkmingai suvaidinusi „Kvailių aukse“ (Fool's Gold) ir „Mano geriausio draugo merginoje“ (My Best Friend's Girl).

Be to, šioje kategorijoje nominuotas ir visas „Moterų“ (The Women) kolektyvas, įskaitant Annette Bening, Evą Mendes, Debrą Messing, Jadą Pinkett-Smith ir Meg Ryan.

Režisieriaus M.Nighto Shyamalano „Įvykis“ ir mažo biudžeto romantinė komedija „Noriu jos, nenoriu tos“ taip pat nominuoti blogiausio filmo kategorijoje – drauge su „Katastrofišku filmu“ (Disaster Movie), „Kiečiausiais Spartos vyrais“ (Meet the Spartans) ir fantastiniu nuotykių filmu „Karaliaus vardu. Požemių pasaulio sakmė“ (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale).

„Katastrofišku filmas“ ir „Kiečiausi Spartos vyrai“, kurie yra nominuoti drauge, kaip vienas pretendentas, iš viso gavo šešias nominacijas, o „Noriu jos, nenoriu tos“ ir „Karaliaus vardu“ gavo po penkias nominacijas. „Įvykis“ buvo nominuotas keturiose kategorijose. Kaip ir „Meilės guru“, visi šie filmai nominuoti blogiausio režisieriaus ir blogiausio scenarijaus kategorijose.

P.Hilton iš viso gavo tris nominacijas - organizatoriai taip pat pastebėjo jos antrojo plano vaidmenį filme „Repo: The Genetic Opera“ ir blogiausia galinčią tapti ekrano porą iš „Noriu jos, nenoriu tos“.

„Auksines avietes“ skiria 687 rinkėjai, kurių yra maždaug aštuonis kartus daugiau nei „Auksinių gaublių“ skirstytojų.

Laureatai bus paskelbti per atitinkamai neskoningą ceremoniją Holivude, vasario 21-ąją – dieną prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją.

„Auksinių aviečių“ renginyje nominuotųjų paprastai nesimato, bet Halle Berry prieš ketverius metus pademonstravo kilnumą ir atvyko atsiimti savo „avietės“ už „Moterį-katę“ (Catwoman).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius