-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 20

„Skalvijoje“ – aistringas Ispaniškų filmų festivalis

Lietuvos kino žiūrovai neblogai žino režisierių Pedro Almodovaro, Alejando Amenabaro filmus, tačiau nauji ispaniško kino kūrėjai dar mažai pažįstami. Rugpjūčio 23–30 d. „Skalvijos“ kino centre vyks Ispaniškų filmų festivalis. Programą sudaro šeši filmai, kuriuose sutalpinta visa ispaniškų emocijų paletė.
Ispanės
Ispanės / „Scanpix“ nuotr.

Režisieriaus Danielio Sánchezo Arévalo vardas jau turėtų būti pažįstamas iš filmo „Tamsiai mėlyna, beveik juoda“. Naujame jo filme „Storuliai“ kaip ir debiutiniame netrūksta spalvingų herojų, kuriems, net jei norėtų, nepavyktų gyventi pilkoje kasdienybėje. Jie aistringi kovotojai su viršsvoriu, kartais juokingi, bet visad trokštantys meilės. „Storuliai“ pelnė 8 kino apdovanojimus, daugiausia – už aktorių vaidybą. Vieną jų pelnė pagrindinis filmo kovotojas aktorius Antonio de la Torre, kurį žiūrovai turėtų atpažinti iš filmo „Tamsiai mėlyna, beveik juoda“.

Į savotišką klubą susiburia režisieriaus Roberto Santiago juodosios komedijos herojai, norintys, bet nepajėgiantys nutraukti savo gyvybės. „Savižudžių klubo“ nariai įsipareigoja vienas kitą pribaigti. Tačiau net ir čia meilė yra visagalė.

Festivalio programoje – trys debiutiniai filmai. Režisieriaus Murilo Pastos romantiškoje istorijoje „Karmo“ aktorius Fele‘as Martínezas sukūrė neįgalų vyruką Marką (daug kam žinomą iš filmų „Blogas auklėjimas”, „Atmerk akis”), kuris raudonu furgonu per Braziliją veža „prekę“. Kriminaliniai nuotykiai pasipildo romantiškais išgyvenimais. San Paulo kino festivalyje „Karmo“ pelnė publikos prizą.

„8 pasimatymai“ – tai dviejų režisierių Pero Romano ir Rodrigo Sorogoyeno pirmas pilnametražis filmas. Aštuoniose istorijose jie pamėgina parodyti skirtingas meilės stadijas. Kai meilė įsižiebia žmonėms dar netarus nė žodžio, kai meilė ima erzinti, kai jai pasibaigus lieka didžiulis skausmas arba vėl sutinkama ta vienintelė buvusi meilė.

Gerai žinomas gražuolis aktorius Gaelis García Bernalis (sukūręs Che Guevaros vaidmenį filme „Motociklininko dienoraštis“, už kurį, kaip ir vaidmenis „Miego moksle“, „Babelyje“, „Blogame auklėjime“, pelnė be vieną įvertinimą) debiutavo ir kaip režisierius filmu „Deficitas“. Tačiau aktorystės jis neatsisakė ir sukūrė jame pagrindinį Kristobalio vaidmenį. Meksikos valdžios pareigūno sūnus prašmatnioje viloje surengia vakarėlį. Tačiau linksmybės baigiasi, kai įsiveržia nekviesti svečiai.

Apie senyvo amžiaus žmonių meilę pasakoja režisierius Marcosas Carnevale‘as filme „Elzė ir Fredas“. Jo filmo herojams gyvenimas ir vėl prasideda, nesvarbu, kad įkopta jau į aštuntą dešimtį. „Elzė ir Fredas“ pelnė ne vieną tarptautinį įvertinimą.

Beveik visą dekadą „Skalvijos“ kino centre bus galima pajusti ne tik vasaros karštį, bet ir ispaniškos meilės subtilybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius