Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min.lt konkursas: laimėkite knygą, už kurios skaitymą Sovietų Sąjungoje grėsė kalėjimas

Leidykla „Bonus animus“ ir 15min.lt skelbia konkursą: laimėkite Vasilijaus Aksionovo knygą „Krymo sala“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Bonus animus“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

1920 m. bolševikams nepavyko užgrobti Krymo ir maža dalis senosios Rusijos išliko nepriklausoma bei laisva, o bėgant metams suklestėjo. Tačiau praėjus keliems dešimtmečiams Kryme užaugę buvusių baltagvardiečių palikuonys nusprendė, kad jų, Krymo ir visos Rusijos, besivadinančios Sovietų Sąjunga, likimas yra bendras, ir siekė susijungti su ja. Vis dėlto Maskva apie šį siekį turėjo savo nuomonę.

Tokią istoriją, kupiną netikėtų įvykių, satyros ir groteskiškų situacijų, remdamasis fantastine prielaida, kad Krymas – ne pusiasalis, o sala, 1979 m. sukūrė vienas garsiausių XX a. pabaigos – XXI a. pradžios rusų rašytojų Vasilijus Aksionovas. Skaitytojus žavi nepaprastai tiksliai atskleisti svarbūs Rusijos istorijos epizodai ir Krymo realijos su visomis laukinio kapitalizmo gerovės apraiškomis. Užsienyje pirmą kartą išleistas romanas pelnė V. Aksionovui pasaulinę šlovę.

Jūs galite laimėti šią knygą, atsakę į klausimą: kokia bausmė už šios knygos skaitymą grėsė Sovietų Sąjungoje? 

Atsakymus galite siųsti adresu knygos@15min.lt arba rašyti „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. 

Daug teisingų atsakymų, kad baudžiama buvo 5 metais kalėjimo ir 2 metais tremties. Tad burtų būdu paaiškėjo, kad knyga atitenka Irmantui Timinskui. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius