-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtosios „Knygų Kalėdos“ skatina domėtis lietuvių literatūra

Akcija „Knygų Kalėdos“ pradeda ketvirtą kelionę per Lietuvą ir šiais metais kviečia domėtis lietuvių literatūra, surengti knygų skaitymus ir dovanoti Lietuvos rašytojų knygas bibliotekų skaitytojams, spaudai pranešė prezidentūra.
„Knygų Kalėdų“ akcija
„Knygų Kalėdų“ akcija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Knyga įprasmina mūsų valstybės istoriją ir tradicijas, moko svarbiausių gyvenimo vertybių. Per šias „Knygų Kalėdas„ dovanokime lietuvių autorių knygas ir pasirūpinkime, kad jos pasiektų skaitytojus tolimiausiuose šalies kampeliuose“, – sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jau tradicine tapusi akcija šiais metais sutelkia daugiau nei 2600 šalies viešųjų ir mokyklų bibliotekų. Besiruošdami akcijai, bibliotekininkai sudarė geidžiamiausių lietuvių autorių knygų sąrašą, į kurį įtrauktos tiek lietuvių literatūros klasikos, tiek šiuolaikinių autorių knygos. Bibliotekoms taip pat bus galima padovanoti populiarių užsienio rašytojų knygų, skirtų vaikams ir suaugusiesiems.

Bibliotekose knygos keliauja iš rankų į rankas, pasiekia didelį skaičių skaitytojų ir greičiau susidėvi. Tačiau knygų fondams atnaujinti trūksta lėšų, todėl žmonių pagalba yra labai reikalinga.

Pasak Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkės Alinos Jaskūnienės, didžiąją dalį bibliotekų knygų fondų sudaro iki Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo išleistos knygos. Bibliotekose knygos keliauja iš rankų į rankas, pasiekia didelį skaičių skaitytojų ir greičiau susidėvi. Tačiau knygų fondams atnaujinti trūksta lėšų, todėl žmonių pagalba yra labai reikalinga.

Lapkričio 10 – sausio 6 dienomis knygų bibliotekoms bus galima nupirkti knygynuose „Vaga“, „Pegasas“, „Knygų namai“ ir „Humanitas“. Taip pat portaluose Knygos.lt, Knyguklubas.lt, Knygukatalogas.lt, Manoknyga.lt, Niekorimto.lt ir Patogupirkti.lt. Šiais metais prie akcijos prisijungia ir prekybos tinklas IKI. Akcijos metu bibliotekoms skirtos knygoms bus parduodamos su 20 proc. nuolaida.

Akcija „Knygų Kalėdos„ ne tik sujungia geranoriškus, knygas mylinčius žmones, įstaigas ir organizacijas, bet ir skatina skaityti knygas, domėtis savo krašto autorių kūryba. Šiais metais akcijos kalendoriuje – daugiau nei šimtas renginių. Šalies bibliotekos pakvies skaitytojus į parodas, susitikimus su lietuvių rašytojais, literatūrines ir muzikines popietes, advento vakarones.

Pernai akcijos metu surinkta daugiau nei 40 tūkst. knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.

Pirmadienį, prisijungdamas prie akcijos „Knygų Kalėdos“, knygynų tinklas „Vaga“ kartu su Lietuvių kalbos institutu, atidaro inovatyvią parodą, kuri keliaus per penkis didžiuosius miestus. Parodos lankytojai, pasitelkę interaktyviąsias priemones – elektroninę vartyklę ir kompiuterinius žaidimus, galės susipažindinti su įvairiais lietuviškais žodynais, jų kūrimo istorija, taip pat pasitikrinti kirčiavimo įgūdžius, išbandyti lietuvių kalbos tarmių karaokę.

Lapkričio 13 dieną „Vagos“ knygyne, įsikūrusiame „Ozo“ prekybos centre, bus surengta skaitymo skatinimo iniciatyva „Skaitau akimis ir pirštais“, skirta Brailio raštu išleistai knygai „Eglė, Žalčių karalienė“ pristatyti.

Knygynų tinklas „Pegasas“ skaitytojams, perkantiems knygas bibliotekoms, padovanos kolekcinį „National Geographic“ leidinį, taip pat visoms šalies bibliotekoms įteiks po žurnalo rinkinį. Leidykla „Nieko rimto“ visiems, norintiems prisidėti prie akcijos „Knygų Kalėdos“, siūlo kalėdinių atvirukų, kurių užsakius bus galima paremti šalies bibliotekas.

Pernai akcijos metu surinkta daugiau nei 40 tūkst. knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.

Daugiau informacijos apie akciją ir rekomenduojamų knygų sąrašą rasite www.knygukaledos.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius