-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek ir kaip gyvensime – knygoje „Optimisto kelionė į ateitį“

Mark Stevenson. Optimisto kelionė į ateitį: kiek ir kaip mes gyvensime. Iš anglų kalbos vertė Vytautas Grenda. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 390 psl.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Markas Stevensonas (g. 1971 m.) – britų rašytojas, verslininkas, kriptografijos specialistas, mąstytojas futurologas, pusiau profesionalus muzikantas, ir... humoristas. 1992 m. su pagyrimu baigė Salfordo universiteto informacinių technologijų specialybės studijas. Karališkosios Menų draugijos, kuriai priklausė ar priklauso tokios asmenybės, kaip Charlesas Dickensas, Benjaminas Franklinas, Stephenas Hawkingas, narys.  

Pasak autoriaus, parašyti šią knygą – naujausių medicinos, fizikos, kompiuterijos, robototechnikos ir aplinkosaugos laimėjimų apžvalgą – jį paskatino staigus ir netikėtas suvokimas, kad jis pats yra mirtingas, ir nenugalimas noras sužinoti, kaip teks nugyventi likusią gyvenimo dalį. Tad autorius  išsiruošia į kelionę. Jis aplanko Oksfordą, susitinka su transhumanistais (tais, kurie ketina gyventi amžinai), Bostoną, kur susipažįsta su robotu (ne tik mąstančiu, bet ir išgyvenančiu nuotaikų kaitą), dalyvauja povandeniniame ministrų kabineto posėdyje Indijos vandenyne, Australijoje susiginčija su protingiausiu krūmynų ūkininku, Mohavio dykumoje domisi turistinių kelionių į kosmosą galimybėmis, maža to, gilinasi į nanotechnologijų ir biotechnologijų potencialą, laukia komunikacijų revoliucijos, duoda tirti savo genomą... ir bando visa tai suprasti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius