Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kontroversiškiausia šios vasaros knyga? Autorė aiškina, kodėl ji rašė apie mokytojos ir mokinio intymius santykius

Erotinės literatūros bumui nesitraukiant, imama svarstyti, ar kai kurios knygos neperžengia leistinų ribų. Viena prieštaringiausiai vertinamų knygų – Alissos Nutting erotinis romanas apie 26 metų mokytojos ir 14 metų mokinio seksualinius santykius, skelbia guardian.co.uk.
Alissa Nutting
Alissa Nutting / Autorės oficialaus puslapio nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

Debiutinis A. Nutting romanas „Tampa“ jau sulaukė ne itin malonių epitetų – jis vadinamas „pykinančiu“, „šlykščiu“ ir vadinamas kontroversiškiausia šios vasaros knyga. Kai kuriuose Australijos knygynuose ją uždrausta pardavinėti.  

„Tampa“ įkvėpimo šaltiniu tapo 2005 metais nutikusi istorija, kuomet Floridos mokytoja Debra Lafave buvo nuteista už seksą su mokiniais. 

Floridoje gyvenanti rašytoja sako: „Nesakau, kad kiekvienam turi būti jauku skaityti šią knygą, tačiau manau, kad šokas, kurį sukelia šis romanas, yra labai svarbus, nes moteriškas seksualumo veiksnys nėra iki galo įvertinamas“. 

Sekso scenos čia – itin atviros. Ar to būtinai reikėjo? „Aš žinojau, kad jeigu rašysiu šią knygą, atsisakysiu eufemizmų, nesislėpsiu už kalbos“, – sako autorė. Ji mano, kad kalbant aptakiai nuslepiama, kokie rimti dalykai iš tiesų nutiko D.Lafave istorijoje. „Vietoje to, kad kalbėtume, kas nutiko, mes kalbame apie teorijas, apie tai, kodėl ji tai padarė, kad ji nėra iki galo atsakinga už savo elgesį. Arba apie tai, kad berniukui, su kuriuo ji mylėjosi, „pasisekė“. Čia jūs skaitysite knygą su ekstremaliai vaizdingomis detalėmis, ir pažiūrėsime, ar perskaitę tai, ir toliau jausitės taip pat“, – sako autorė.

O kol rašytoja aiškina romano parašymą siekiu atkreipti dėmesį į problemą, literatūros pasaulyje vėl diskutuojama, kaip toli galima eiti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius