-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja Kristinos Gudonytės knyga kviečia paklaidžioti po šiurpų Vilnių

Po trejų metų darbo rašytoja Kristina Gudonytė išleido dar vieną savo knygą paaugliams „Jie grįžta per pilnatį“, kurią pati vadina žiauriai šiurpia knyga apie tris draugus, kiną, burtus ir pasimetusį karalių. Ir kviečia joje paklaidžioti po Vilniaus praeitį. Knyga pasirodė tik šiandien. Prieš trejus metus toje pačioje, „Tyto alba“ leidykloje išleista rašytojos knyga „Ida iš šešėlių sodo“ buvo pripažinta geriausia metų knyga paaugliams.
„Jie grįžta per pilnatį“
„Jie grįžta per pilnatį“ / Knygos viršelis
Temos: 2 Literatūra Knygos

Knygoje „Jie grįžta per pilnatį“ K. Gudonytė paauglius kviečia susipažinti su Vilniaus praeitimi, o idėjos parašyti knygą apie Vilnių sako sulaukusi iš leidyklos vadovės.

„Šią knygą rašiau ilgiausiai – trejus metus, dvejus rinkau medžiagą, nes pasakojama apie renesansą, architektūrą. Teko daug kapstytis šaltinuose, neatsiminu, ar ką įdomesnio būčiau dariusi. Stengiuos, kad knyga turėtų Šviečiamąją vertę, kad žmogus ne tik skaitytų siužetą, bet ir susidomėtų Vilniaus praeitimi“, – sako K.Gudonytė.

Rašytoja sako, tam, kad pradėtų rašyti knygą, jai svarbiausia turėti kuo aiškesnius personažus, todėl dažnai juos piešia, tačiau vėliau tų piešinių kaip iliustracijų knygose nenaudoja.

„Kol nematau personažo, tol labai sunku pradėti, būna net taip, kad ir portretus, ir scenografiją pati nusitapau. Tada man lengviau, piešdama fantazuoju suteikiu charakterio savybių“, – kalba rašytoja.

Rašytoja sako mieliausiai rašanti paaugliams, nes jai patinka būtent tas amžius, jis ekstremalus ir problematiškas.

„Geriausia su jais jaučiuosi, aš pati esu paaugliška, man lengva su jais bendrauti. Mano vaikai sako: „mama, kada tu galų gale užaugsi“, – pasakoja K.Gudonytė

„Jie grįžta per pilnatį“ – ketvirtoji rašytojos knyga, pirmasis jos romanas „Gėlių dvaras“ skirtas vaikams pasirodė 2002 m, „Blogos mergaitės dienoraštis“ 2009-aisiais buvo pripažinta geriausia knyga paaugliams. Pernai rašytoja už kūrybą vaikams ir paaugliams įvertinta Vaikų literatūros premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius