Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirodė poezijos antologija „Mylėjau“

Aidas Marčėnas, Sigitas Parulskis, Elena Karnauskaitė, Liudvikas Jakimavičius, Vytautas V. Landsbergis, Virginijus Gasiliūnas, Aurelijus Katkevičius, Valdas Daškevičius, Nijolė Daujotytė, Julius Keleras, Robertas Danys. „Mylėjau”. Leidykla „Dominicus Lituanus”. Vilnius, 2013. ISBN 978-9955-811-47-3. 160 psl.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

„Mylėjau“  – melancholiškai nuteikiantis poezijos antologijos pavadinimas neturėtų nuvilt šios knygos skaitytojų; tai jautri, subtili, jaunatviška penkiasdešimtmečių poetų kartos meilės lyrika. Kažkada buvęs ženklus literatūrinis judėjimas, būręsis aplink Vilniaus Universiteto literatų būrelį, Lietuvos rašytojų gretas papildė įdomiomis asmenybėmis – tai ir Liudvikas Jakimavičius, ir Sigitas Parulskis, ir Aurelijus Katkevičius,  ir Julius Keleras, ir Elena Karnauskaitė, ir Vytautas V. Landsbergis...

Šalia šios komandos visad buvo ir senamiesčio universitetus baigęs Aidas Marčėnas, subrandinęs itin savitą ir kokybišką poezijos žodį. Šioje antologijoje taipogi bus galimybė susitikti su bene ryškiausiu tuometiniu šios kartos kūrėju Virginijum Gasiliūnu, vėliau paliovusiu publikuoti savo kūrybą. Čia rasite ir Nijolės Daujotytės, ir Valdo Daškevičiaus eilių, prisiminsime prieš kelis metus mirusį dainingąjį Robertą Danį, kurį jo bičiulis Aidas Marčėnas pakrikštijo Lietuvos Jeseninu. Knygą sudarė Liudvikas Jakimavičius, iliustravo Kristina Norvilaitė. 

Knygų naujienas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas rasite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius