-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 29

Tarptautinio chorų festivalio ir konkurso „Cantate Domino“ garsai vėl užlies koncertų sales

Plečiasi festivalio „Cantate Domino“ dalyvių geografija Artėjant kalėdiniam laikotarpiui tradiciškai Kauno bažnyčias ir koncertų sales užlieja sakralinės, advento ir kalėdinės muzikos garsai.
Festivalis „Cantate Domino“
Festivalis „Cantate Domino“

Gruodžio 17–20 d. vyks jau 23-iasis tarptautinis chorų festivalis „Cantate Domino“. Dar 1992 m. suorganizuotas pirmasis Lietuvoje kamerinių chorų sakralinės muzikos festivalis ilgainiui išaugo į tarptautinį chorų festivalį-konkursą, kuriame chorinės muzikos meną pristatė dalyviai jau iš dviejų dešimčių šalių.

„Esame matę ir girdėję daugelio Europos šalių atstovus, taip pat Venesuelos, Filipinų, Singapūro chorus. Šiais metais turėsime progos susipažinti su Afrikos sakraline muzika“, – kalbėjo festivalio meno vadovas Rolandas Daugėla.

Kartu su „Aba Taano“ choru iš Ugandos sostinės Kampalos šiemetiniame festivalyje dalyvauja net 5 chorai iš gilias chorinio dainavimo tradicijas puoselėjančios kaimyninės Latvijos, taip pat chorai iš Lenkijos, Čekijos, Ukrainos ir, žinoma, Lietuvos.

Festivalio „Cantate Domino“ atidarymo koncertas ir konkursinė programa vyks Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos koncertų salėje (V.Čepinskio g. 5). Gruodžio 19 d., šeštadienį, į festivalio „Grand Prix“ konkursą pakvies Kauno valstybinės filharmonijos salė (L.Sapiegos g. 5).

Šeštadienio vakarą po Šv. Mišių festivalio svečiai koncertuos Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčioje (Rotušės a. 9), o sekmadienį chorai giedos Sumos Šv. Mišiose ir užbaigs festivalį koncertu Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje.

Daugiau informacijos: www.kaunascantat.lt

Festivalis „Cantate Domino“
Festivalis „Cantate Domino“
Festivalis „Cantate Domino“
Festivalis „Cantate Domino“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius