-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 23

Borisas Grebenščikovas ir „Akvarium“ dovanoja Vilniui „Druską“

Į vilnių sugrįžta Borisas Grebenščikovas ir grupė „Akvarium“ - koncertas Vilniuje, „Forum Palace“ koncertų salėje, įvyks balandžio 29 dieną. Koncerto metu bus pristatytas netikėtas ir įžvalgus B.Grebenščikovo solinis albumas „Druska“.
Borisas Grebenščikovas
Borisas Grebenščikovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Muzikos kritikas Аrtemijus Troickis šį albumą pavadino „geriausiu B.Grebenščikovo albumu per visus daugiau nei 40 kūrybinio darbo metus“.

BBC apžvalgininkas Aleksandras Kanas straipsnyje apie albumą teigė: „Borisas Grebenščikovas įrašė didį albumą. Pranešimas atrodytų skubotas ir įžūlokas. Nežinau, bet gal laikas viską sustatys į savo vietas”.

„Apstulbimas nuo galingumo. Nuo užmanymo jėgos, idėjų gilumos, bendro viena su kita ypač derančių dainų, nepriekaištingų aranžuočių ir atlikimo. Albumas perpildytas liūdesiu, skausmu, ryžtu, bet yra daug šviesių atspalvių — nei lašo sentimentalumo. Net kreipimaisi į Dievą, anksčiau buvę demonstratyvūs, dabar skamba nuoširdžiai, šiuolaikiškai, neįkyriai“.

Štai ką rašo A. Bucharinas iš „Rolling stone“: „Įvairūs kritiški pasisakymai prieš Borisą Grebenščikovą — tiek už draugystę su valdžia (D.Medvedevo valdymo laikotarpiu), tiek šiandieniniai – už antikarinę poziciją, yra tik mažų žmogelių niekingas pavydas ir nepagarba didžiai asmenybei, kokia ir yra maestro Borisas Grebenščikovas. Kaip Puškinas savo laiku suformavo šiuolaikinės rusų kalbos normas, taip ir Grebenščikovas sukūrė šiuolaikinio roko kalbą, kuria nuolat kalba su savo klausytoju iki šiol“. 

Ir be  ypatingų komentarų aišku, kodėl albumas išėjo ne įprastiniu jo grupės pavadinimu — maestro kalba apie labai asmeniškus ir labai rimtus dalykus be būtino „akvariumiško“ rūko ir žaismingumo. Autorius nuolat pabrėžia, kad dainos, išskyrus „Selfi“, buvo sukurtos praėjusiais metais, iki visų įvykių Ukrainoje. Jei tai ne gudravimas, belieka stebėtis, kaip dainos dera su šiandieniniais įvykiais, su rūsčiu rudeniu už lango: „Virš mūsų  vėliavos žiemos plevena / Neturi veido tie, kurie prieštarauja ir tie, kurie su mumis“ („Meilė karo metu“). Kūnu perbėga drebulys, kai išgirsti roko patriarchą savitu prikimusiu balsu dainuojant: „Perduokit susisiekimo ministerijai / Šis reisas artėja prie pabaigos“ („Selfi“).

Turininga dainų, įrašytų Sankt-Peterburge, Londone ir Los-Anžele, „druska“, idealiai dera su muzikiniu atlikimu. Su Grebenščikovu groja daug muzikantų užsieniečių iš tokių žinomų grupių, kaip „Jethro Tull“ (Janas Andersonas –„Meilė karo metu“), „King Crimson“ (Mel Kolinz – „Šaka“), „Fairport Convention“ (Richardas Thompsonas – gerai žinomoje klausytojams dainoje „Gubernatorius‘‘) ir net „Oasis“ (broliai Steisi – užvedančioje „Jeigu aš išeisiu“). Išleisti albumą padėjo prodiuseris Mitčel From, dirbęs su žymiausiais atlikėjais: Paulu McCartney, „Fleetwood Mac“, „Crowded House“. Dainų nuostabus garsas harmoningai persipina su Roberto Planto ir Cat Stevens albumų skambesiu.

O jei pridėtume paskutinį potėpį –  ypatingą dainų atlikimo dramaturgiją, nuo prikimusio bliuzo „Šventė darbo rūmuose“ iki 7 minučių finalinės dainos-maldos  „Mergelei Marijai“, sukurtos pagal viduramžių religinį himną, — tai akivaizdu , kad „Druska“ — svarbiausias šių sudėtingų laikų rusų albumas.

Ir dar. Borisas Grebenščikovas vyksta su šiuo albumu į tarptautinį turą, be abejonės, jis koncertuos ir  Kijeve. 

Bilietai į vienintelį Boriso Grebenščikovo ir „Akvarium“ koncertą, įvyksiantį balandžio 29 dieną, 19 val., FORUM PALACE scenoje, parduodami visose bilietai.lt kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius