Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 11

Denisas McLaughlinas iš Šiaurės Airijos rengia muzikinį turą Lietuvoje

Liepos 14–17 dienomis žinomas muzikantas Denisas McLaughlinas aplankys Vilnių, Alytų, Panevėžį ir Druskininkus.
Denisas McLaughlinas
Denisas McLaughlinas. / Organizatorių nuotr.

Dvylikastyge gitara, mandolina, bandža, airišku būgnu bodhran ir kauliukais grojantis D.McLaughlinas jau daugiau nei 20 metų gyvena Danijoje. Nepaisant to, atlikėjas aktyviai propaguoja airių kultūrą, o ypač – muzikinį paveldą, nes susidomėjimas airiška folk muzika Danijoje bei kitose Europos šalyse yra itin didelis.

Atlikėjas jau  ketvirtąkart aplanko Lietuvą. Kai kuriems jis gali būti pažįstamas iš populiarios 9-ojo dešimtmečio grupės „Thundering Down“. Dabar atlikėjas rengia autorinius koncertus ir yra dažnai kviečiamas koncertuoti Vokietijoje, Skandinavijos šalyse ir, žinoma, gimtojoje Šiaurės Airijoje.

Šįkart netradicinės muzikos gerbėjai Lietuvoje galės pasimėgauti folk muzikos stiliaus paieškomis, virtuozišku instrumentų valdymu, stipriu savitu balsu ir žavingu temperamentu, kuris padės klausytojui pajusti airišką dvasią ir paskatins dainuoti, šokti ir trepsėti kartu. 

Liepos 14 d., 20 val. restorano „Aula“ kiemelyje, Vilniuje D.McLaughlinas pasirodys kartu su jaunuoju bardu Gyčiu Ambrazevičiumi. Nemokamo koncerto metu skirtingų kartų atlikėjai paskleis spalvingą emocijų paletę – optimizmu ir energija trykštantis Denisas ir lyriškas, jausmingas, o kartais ir šmaikštus Gytis – neleis nuobodžiauti. G.Ambrazevičius, jaunasis bardas, 2010 metais festivalyje „Tai-aš“ vienbalsiai pelnęs geriausio „Naktinėtojo“ vardą geba ne tik užmegzti kontaktą su žiūrovais, pakerėti švelniu balsu, bet ir nustebinti netikėtais tekstais.

Liepos 15 d., 20 val. bare „3,5“, Alytuje D.McLaughlinas minės savo gimtadienį ir koncertuos kartu su jaunaisiais bardais Auguste Bartkevičiūte ir Mykolu Jokubausku. Pirmasis Deniso koncertas Dzūkijoje įvyks populiariausiame visų laikų Alytaus bare „3,5“. Čia jam talkins gitaros meistras, alytiškis Laurynas Vaitulevičius. A.Bartkevičiūtė – jauna, tačiau pripažinta atlikėja, girdėta ne tik tarptautiniuose festivaliuose, tačiau ir jaukiuose sostinės kavinėse savo gležnu ir užburiančiu balsu, lyriškomis dainomis jau įtikinusi daugybę dainuojamosios poezijos mylėtojų. M.Jokubauskas – vis daugiau žmonių atrandamas, perspektyvus ir nuolat tobulėjantis kūrėjas. Bilietų kaina 7 Lt.

Liepos 16 d., 15 val. prie prekybos centro „Babilonas“, Panevėžyje D.McLaughlinas nemokamame koncerte savita muzika dalinsis kartu su Andriumi Kaniava, Zala ir Driuku, Mindaugu Ancevičiumi ir smuikininku Simu Butavičiumi, bardu Jonu Bagdonavičiumi ir gitaristu Laurynu Vaitulevičiumi. Trijų valandų trukmės bardų muzikos maratone Denisui akomponuos gitaros meistras L.Vaitulevičius. Jų eksperimentams nenusileis improvizuoti mėgstantis Kauno „Lėlių teatro“ aktorius, Sauliaus Mykolaičio premijos laureatas M.Ancevičius bei jo scenos partneris Ąžuolas Paulauskas, koncertavęs ne su vienu dainuojamosios poezijos profesionalu. Taip pat galėsite išgirsti iš Panevėžio kilusio, bet Vilniuje gyvenančio bardo J.Bagdonavičiaus pasirodymą, bendrą Zalos (iš grupės „Arbata“, koncertavusia kartu su Alina Orlova, „Siela“, „IR“, „Golden Parazyth“ ir kt.) ir Driuko projektą pristatantį muzikinę pasakų knygelę bei keistuolį, žinomą tiek jaunam, tiek senam – A.Kaniavą.

Liepos 17 d., 20 val. koncertas vyks restorane – muzikiniame klube Druskininkuose „Druskininkų kolonada“. Paskutinis autorinis D.McLaughlino pasirodymas, vienas iš Druskininkų teatro festivalio renginių, įvyks restorane – muzikiniame klube, įsikūrusiame jaukiame kampelyje, ties vieta, kur didįjį Nemuną pasitinka gražioji Druskininkų upė Ratnyčėlė. Atlikėjas, propaguojantis airių kultūrą, atiduos paskutinius energijos likučius ir atsisveikins su Lietuva iki rugpjūčio mėnesio. Bilietus galite įsigyti sistemoje „Tiketa“. Bilieto kaina su „Tiketos“ paslaugos mokesčiu 20 Lt.

Muzikanto iš Šiaurės Airijos turas Lietuvoje – tai atradimų metas ne tik klausytojams, ieškantiems kitokios muzikos, bet ir pačiam atlikėjui, kuriam kiekvienas koncertas – ieškojimų ir tobulėjimo dalis. Skambant D.McLaughlino muzikai, pajausite, kad kiekvienoje jo dainoje yra bent dalelė Airijos dvasios, pažinsite šios šalies aurą, bet kartu ir tiesiog atsiplėšite nuo įprastinės lietuviškos kasdienybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius