Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 05

Festivalyje „Aš toks vienas“ – gyvos muzikos dozė Telšiuose

Trečiąjį kartą šeštadienį prie Germanto ežero nuaidėjo gyvos dainos festivalio „Aš toks vienas“ ryškiausių Lietuvos atlikėjų kūriniai. Nors pasikeitė dalis festivalio organizatorių, tačiau, susivieniję jauni žmonės kartu su festivalio krikštatėviu – buvusiu telšiškiu, dabar vilniečiu, asociacijos „Šventė visiems“ viceprezidentu Edmundu Žalpiu ir globėju – Telšių rajono meru Vytautu Kleiva, padovanojo smagų renginį.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Donatos Kazlauskienės/15min.lt nuotr.

Renginio pradžioje valtele Germanto ežeru atplaukė bene visi atlikėjai, įspūdingais „vabaliukais“ („Volkswagen Beetle“) prie scenos atriedėjo „Dainos stovyklos“ dalyviai. Kaip E.Žalpys ir buvo žadėjęs, jaunieji kūrėjai pasirodė festivalio „Aš toks“ vienas scenoje ir atliko tris kūrinius bei vieną bendrą – „The Beatles“ „Let it be“. Laimė nusišypsojo trims laimingosioms – telšiškei Agnei Živatkauskaitei, vilnietei Ievai Baranauskaitei ir viešniai iš Švenčionėlių – Karolinai Vinciūnaitei.

Gausiai susirinkusius žiūrovus sveikino E.Žalpys, Telšių rajono meras V.Kleiva, renginio vedėjas Jokūbas Bareikis ir visi atlikėjai. V.Kleiva J.Bareikiui įteikė gitarą su išgraviruotais „Aš toks vienas“ festivalio užrašais. Simboliškai gitara perleista per visų atlikėjų rankas.

Renginio organizatoriai – Telšių kultūros centro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė, Telšių kultūros centro direktorės pavaduotojas Linas Ulkštinas, folkloristė Jolanta Veitaitė-Norvilienė, Telšių menų inkubatoriaus dizainerė ir festivalio dailininkė Toma Radimonaitė, Telšių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr.specialistė Eva Stonkevičienė.

Geras oras ir šviečianti saulė prie ežero pritraukė ypač daug gyvos muzikos mėgėjų. Visa Germanto ežero kalno papėdė buvo „nusėta“ žiūrovų. Pasiklausyti gyvai dainuojančių atlikėjų telšiškiai ir miesto svečiai atvyko vieni, su šeimomis, draugais, artimaisiais.

Festivalyje pasirodė minėti jaunųjų kūrėjų „Dainos stovyklos“ atlikėjai, Kęstutis Jablonskis ir grupė, Neda Malūnavičiūtė ir Olegas Ditkovskis,  Jokūbas ir Saulius Bareikiai, „Saulės broliai“, bardas Romualdas Miškinis, Ieva Norkutė, Laimis Vilkončius, Edmundas Seilius ir Baltijos gitarų kvartetas. Publiką užvedė nuotaikingasis Linas Adomaitis, o vakarą baigė tarptautinė pora – airė Erica Jennigs ir iš Kolumbijos kilęs Jurgis Didžiulis.

Festivaliui baigiantis į dangų pakilo dangaus žibintai ir Germanto ežerą nušvietė įspūdingas fejerverkas. Festivalio sąmata – 41 356 litai. Meras V.Kleiva teigė, kad iš biudžeto lėšų skirti nereikėjo, nes šį renginį parėmė geradariai.

E.Žalpys, nepamiršęs savo krašto, nuolat siūlo Žemaitijos sostinei įvairių idėjų. Tad jis prisiminė, kaip viename leidinyje sudaręs festivalių šimtuką ir analizavęs juos įsitikino, kad šie renginiai populiarina Lietuvos kultūrą ir pritraukia finansų. Gyvos dainos festivalis „Aš toks vienas“ turi ir politinį užtaisą. Pasak E.Žalpio, skirdama lėšas renginiams LR Kultūros ministerija galėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad atlikėjai orientuotųsi į gyvą atlikimą, o fonograminiai renginiai nebūtų  finansuojami valstybės. Jis įsitikinęs, kad „Aš toks vienas“ tarp šalyje organizuotų festivalių yra populiariausiųjų trejetuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius