-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

Garsiausia pasaulio primadona atvyksta ištarti „Sudie“

Operos gerbėjams artėjančios Kalėdos bus ypatingos: šių metų gruodžio 20 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre nugriaudės Didysis metų Gala koncertas, kuriame spindės ryškiausia visų laikų operos žvaigždė Jelena Obrazcova. Į Lietuvos operos 90 metų jubiliejui skirtą koncertą primadona atvyksta ištarti „sudie“ ištikimiausiems savo gerbėjams.
Jelena Obrazcova
Jelena Obrazcova / Organizatorių nuotr.

„Džiaugiamės galėdami garbingą Lietuvos operos jubiliejų papuošti išskirtinių atlikėjų puokšte, kurioje, be abejo, pats nuostabiausias žiedas – pasaulinio garso operos legenda J. Obrazcova. Daugelis operos žinovų jau dabar šį koncertą vadina išskirtiniu įvykiu ir didžiausia dovana operos gerbėjams Lietuvoje. Tuo net neabejoju“, – sakė renginio režisierius Gediminas Šeduikis.

Ne vieną kūrinį Vilniaus scenoje primadona atliks su ilgamečiu scenos partnerius Zurabu Sotkilava. „Dvi pasaulinės žvaigždės vienoje scenoje – retas reiškinys Lietuvoje“, – ne be pasididžiavimo kalbėjo renginio režisierius.    

Kalbėdama apie Didįjį metų Gala koncertą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, J.Obrazcova teigė sutikusi jame dalyvauti ne tik dėl ypatingos progos - įspūdingo Lietuvos operos jubiliejaus, tačiau ir dėl ją siejančių artimų ryšių su Lietuva: kiekvienas apsilankymas Vilniuje gaivina jos prisiminimus su didžiąja gyvenimo meile – prieš dešimtmetį Anapilin iškeliavusiu žinomu lietuvių dirigentu Algiu Žiūraičiu. Tiesa, šįkart susitikimą su operos gerbėjais Lietuvoje teko ilgai derinti su koncertų vadybininkais, nes iki šiol intensyviai koncertuojančios primadonos koncertų grafikas suderintas iš anksto, be galimybės jį keisti.

„Vadinu šį koncertą atsisveikinimu su Lietuva, tačiau neslėpsiu – giliai širdyje rusena viltis dar kada nors čia apsilankyti. Nors pažvelgus į ateitį, abejoju, kad tai kada nors įvyks“, – sakė visų laikų žymiausia primadona.

Į Didįjį metų Gala koncertą susirinkusiai publikai žadama išskirtinė programa. Dviejų dalių koncerte bus atliekami ne tik operos gerbėjams gerai pažįstami pasaulinės klasikos šedevrai, tačiau ir tokie reti kūriniai kaip „Perikolos daina“ iš Ž. Ofenbacho operetės „Perikola“, Princesės arija iš Frančesko Čilėjos operos „Adriana Lekuvrera“ ir kt. Scenoje kartu su J. Obrazcova pasirodys Lietuvos operos žvaigždės Asmik Grigorian, Ieva Prudnikovaitė ir Vaidas Vyšniauskas. Vakaro vedėjas – muzikologas Viktoras Gerulaitis.

 „Tai, kad šis koncertas nepaprastas, o Lietuvoje opera gyva, rodo didžiulis žiūrovų susidomėjimas – dar neįsibėgėjus bilietų platinimui, jie sparčiai tirpsta. Tad norintys atsisveikinti su primadona ar sudalyvauti didžiausiame metų renginyje, skirtame garbingam operos jubiliejui, turėtų paskubėti“, – teigė G.Šeduikis.

Bilietų į Didįjį metų Gala koncertą galima įsigyti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kasose arba rezervuoti interneto tinklalapyje www.opera.lt.

Lietuvos operos 90-ajam jubiliejaus renginius užbaigsiančio Didžiojo metų Gala koncerto mecenatas – 2010 m. įsteigtas Vladimiro Romanovo fondas. Pagrindinės fondo veiklos kryptys – aukštosios kultūros renginiai, socialiniai projektai ir stačiatikių paveldo išsaugojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius