-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 20

Kitokios studijos: JAV universitete pradėtas sunkiojo metalo literatūros kursas

Vakarų Teksaso A&M universitete lingvistikos specialistas Martinas Jacobsenas pradėjo dėstyti naują kursą – „Įvadas į literatūrą: sunkusis metalas kaip literatūros žanras“.
Sunkioji muzika
Sunkioji muzika / 123rf nuotr.

Anot M.Jacobseno, daugelis geros metalo muzikos kūrėjų yra dideli knygų mėgėjai, o jų dainose yra nemažai iš literatūros pasiskolintų reikšmių. „Yra logiška teigti, kad sunkusis metalas yra ir literatūros, ir muzikos forma. Lygiai taip pat galima sakyti, kad country muzika yra folkloro šaka“, – portalui „Amarillo.com“ kalbėjo dėstytojas.

Mintis skirti atskirą kursą metalo muzikos nagrinėjimui kilo per vieną paskaitą, kurios metu M.Jacobsenas „Iron Maiden“ daina „Out of the Silent Planet“ pasinaudojo aiškinant frazių ir sakinių konstravimą.

„Studentai pamišo dėl to. Jie manė, kad tai visiškai beprotiška, ir jiems be galo patiko. Kartą pajuokavau, kad mums reikėtų atskiro kurso sunkiojo metalo tematika, o studentai vienbalsiai atsakė, kad tą iš tikrųjų reikėtų padaryti“, – pasakojo M.Jacobsenas.

„Tu privalai atverti savo mąstymą, kad suprastum, ką norima pasakyti metalo muzika – visai kaip skaitant klasikinę ar bet kokio kito žanro literatūrą, – dėstytojo sumanymui pritarė Anglų kalbos, filosofijos ir šiuolaikinės kalbos departamento vadovas Bonney MacDonaldas. – Mes mėginame studentams parodyti, kad įsitraukti į literatūros analizę ir pamilti skaitymą galima per daugybę skirtingų žanrų“.

Paskaitose kaip vadovėliu bus naudojamasi Iano Christe knyga „Sound of the Beast: The Complete Headbanging History of Heavy Metal“, kuriuoje rašoma apie sunkiojo metalo istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius