Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 04 15

„Record Store Day“ proga – pirmasis lietuviškas sunkiosios muzikos leidinys

Balandžio 18-ąją šiemet žymima ir švenčiama pasaulinė „Record Store Day“, arba plokštelių parduotuvės diena, Rūdninkų knygyno iniciatyva neseniai imta praktikuoti ir Lietuvoje. Mūsų šalyje „Record Store Day“ vyks trečiąjį kartą, o pasaulyje ši tradicija gimė JAV 2007-aisiais ir netruko įtraukti ne tik muzikos verslo atstovų, bet susilaukė ir pačių muzikantų dėmesio. Kasmet būrys įvairių stilių grupių, nuo žinomiausių iki tik pradedančių, ruošia specialius leidinius, žymimus progine simbolika, kurių vėliau įsigyti tampa itin nelengva.
„Dissimulation“ ir „Obtest“
„Dissimulation“ ir „Obtest“

Štai ir šiemet trečiasis balandžio šeštadienis muzikos gurmanų bus sutiktas šventiškai: ypatingais leidiniais džiugins Brianas Eno, „Placebo“, „Sex Pistols“, „Glass Enimals“, „Ministry“ ir daugelis kitų, o „Metallica“ ir vėl perspjaus visus, oficialiai perleisdama savo kultinę „No Life ‘til Leather“ demo kasetę!

Labai džiugu, kad prie šio solidaus būrio prisijungia ir dvi gilias šaknis turinčios sunkiosios muzikos lietuviškos grupės, suvienijančios jėgas bendram proginiam leidiniui – tai „Dissimulation“ ir „Obtest“. Abi metalo grupės „Record Store Day“ proga gerbėjams pristatys bendrą albumą „77“, išleistą vinilo ir kompaktinės plokštelės formatais. Be kita ko, tai yra ir pirmasis leidinys lietuviškos muzikos istorijoje, skirtas būtent šios melomanams išskirtinės dienos proga, atitinkantis visus griežtus standartus.

Taigi, pasižymėkite šeštadienį, balandžio 18-ąją savo planuose, ir aplankykite Rūdninkų gatvės 20 numeriu pažymėtą erdvę, vienai dienai pritrauksiančią sunkesnės muzikinės geležies!

Bendro „Dissimulation“ ir „Obtest“ albumo pristatymas vyks balandžio 18 d. 13 val. Rūdninkų knygyne. Albumą išleido sunkiosios muzikos leidykla „Ledo takas“.

„Record Store Day“
„Record Store Day“

Apie Rūdninkų knygyną:

Rūdninkų knygynas – bene muzikaliausias knygynas ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Čia galima rasti įvairiausios muzikos tiek vinilo plokštelių, tiek CD, DVD ar Blu-ray formatais. Be to, Rūdninkų knygyne buriama muzikos mylėtojų bendruomenė, reguliariai rengiami aukščiausios klasės koncertai.

Apie leidyklą „Ledo takas“:

„Ledo takas“ – ilgametė Lietuvos sunkiosios muzikos leidykla, leidžianti nedidelio tiražo, bet didelės vertės įrašus. Leidykla klausytojams pristato vinilo plokšteles, kompaktinius diskus, kasetes bei kitą atributiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius