Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 06

Saksofonininkė Candy Dulfer lietuvaičiams padovanojo beprotišką energingos muzikos nuotykį

Antradienio vakarą olandų saksofonininkė Candy Dulfer Lietuvoje surengė antrąjį savo pasirodymą. Šeštadienį savo talentu žavėjusi gerbėjus, susirinkusius į Klaipėdos Pilies džiazo festivalį, šį kartą ji pasirodė Vilniaus Kongresų rūmuose.
Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas
Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Candy Dulfer

Šios atlikėjos vardas neatsiejamas nuo kūrinio „Lily Was Here“, kurį ji 1989 metais įrašė su „Eurythmics“ gitaristu Dave'u A.Stewartu. Žinoma, be šio širdį virpinančio kūrinio neapsiėjo nei vienas atlikėjos pasirodymas Lietuvoje ir, neabejotinai, kituose pasaulio kampeliuose. Daugeliui nostalgiją keliantis kūrinys šiandien, kaip ir pasirodymo Klaipėdoje metu, ypač derėjo prie lietuviško oro. Beje, ne viename savo interviu atlikėja yra minėjusi, jog kelerius metus šios dainos ji buvo nusprendusi nebeatlikti savo koncertuose. Tačiau vieną dieną įsitikino, kokią svarbią vietą ji užima jos ir klausytojų gyvenime. Tą patvirtino ir jos gerbėjai Lietuvoje, kurie šią dainą sutiko gausiais aplodismentais.

Dauguma dainų, kurias atliko C.Dulfer buvo iš naujausio jos albumo „Crazy“. Šiame albume esantys kūriniai sukurti, bendradarbiaujant su vienu žymiausių muzikos prodiuserių Printzu Boardu, kuris jau ilgą laiką dirba su grupe „The Black Eyed Peas“. Pasak atlikėjos, paskutinio albumo pavadinimas puikiai atskleidžia jos kaip atlikėjos būseną ir beprotiškumą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas

Šis C.Dulfer pasirodymas Vilniuje buvo tarsi muzikos nuotykis – nuo romantiško džiazo  („Too close“ ar „Lily Was Here“) iki kunkuliuojančių R&B, repo ar hiphopo ritmų („Crazy“, „Electric Blue“, „Flame“ ir kt.). Tai atlikėja, kuri saksofonu groja tarsi vyras, tačiau tuo pačiu dvelkia moterišku seksualumu. Ir visas šis derinys ant scenos užburia.
Kitaip nei ankstesniame susitikime su gerbėjais, vykusiame Klaipėdos džiazo festivalyje, šį kartą ji savo pasirodymą surengė uždaroje patalpoje. Tai neišvengiamai pakeičia garso kokybę. Tačiau pulsuojanti muzikos energija, provokuojantis moteriškumas, flirtas su publika saksofono garsais leidžia patikėti šios atlikėjos muzika, kad ir kur ji ją atliktų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saksofono virtuozės Candy Dulfer koncertas

Visgi C.Dulfer ir jos grupės pasirodymui bei nevaržomam energijos pliūpsniui šiek tiek trukdė Kongresų rūmų erdvės ribotumas. Su ja kartu koncertavo dar septyni muzikantai, kurie padėjo sukurti atpalaiduojančią atmosferą salėje bei išjudinti gerbėjus.

Tačiau galų gale lietuvių santūrumas dingo, atlikėjai pasiūlius pasimėgauti su ja muzikos ritmais ir pašokti prie scenos. Taip C.Dulfer muzika visiems susirinkusiems leido trumpam pabėgti nuo realybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius