-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Vytauto Kernagio fondas pristato patriotinių dainų albumą „Broliai juodvarniai“

Pristatyta Vytauto Kernagio fondo iniciatyva – Lietuvą ir muziką mylintiems skirtą patriotinių dainų albumas „Broliai juodvarniai“, kurių dainos skamba žymių Lietuvos atlikėjų balsais.
Patriotinių dainų albumo „Broliai juodvarniai“ pristatymas
Patriotinių dainų albumo „Broliai juodvarniai“ pristatymas / Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr.

Fondo vadovo, V.Kernagio sūnaus – V.Kernagio, teigimu, idėją surinkti ryškiausias patriotines dainas ir suburti draugėn žymius Lietuvos atlikėjus jis įgyvendinti norėjo jau seniai, o dabar dienos šviesą išvydęs albumas padės saugoti istorinę Lietuvos atmintį.

Pasak V.Kernagio, patriotizmo tema nėra dažna tarp lietuviškos muzikos kūrėjų.

„Patriotinėse dainose kalbama apie tai, ko privalu nepamiršti. Tai lyg mažas istorijos atspindys, skatinantis ne tik prisiminti praeitį, bet ir galvoti apie ateitį, mylėti Tėvynę, būti Lietuvos patriotais. To pasigendu mūsų muzikinėje aplinkoje“, – sako idėjos iniciatorius.

V.Kernagio teigimu, „Broliai juodvarniai“ ne tik primins jau girdėtus ir puikiai visiems pažįstamus kūrinius, bet ir leis išgirsti naujų, mažai žinomų dainų.

Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr./Patriotinių dainų albumo „Broliai juodvarniai“ pristatymas
Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr./Patriotinių dainų albumo „Broliai juodvarniai“ pristatymas

„Turime puikių atlikėjų, gilių tekstų ir gražių patriotinių dainų, todėl atsirinkti nebuvo lengva. Vienas iš kriterijų – jos turėjo būti profesionaliai paruoštos, todėl daugelis kūrinių buvo įrašyti specialiai šiam albumui“, – teigia fondo vadovas.

Albumo bendraautoriais tapo kūrėjai, kuriems šį tema jau seniai nėra svetima: Ieva Narkutė, Veronika Povilionienė, Raminta Naujanytė – Bjelle ir Vytautas V. Landsbergis. „Brolių juodvarnių“ skambesį paįvairina ir jauni atlikėjai: Artūras Dubaka, Justė Kazakevičiūtė, Akvilė Rubikienė, ansamblis „Blezdinga“ bei grupė „Kamanių šilelis“. Albumą pradeda ir užbaigia maestro Vytauto Kernagio dainos bei skaitymai.

Albume „Broliai juodvarniai“ iš viso skamba 18 kūrinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius