Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplankyti Lietuvos istorines vietas skatinama prizu – kelione į Turkiją

Ketvirtadienį Valdovų rūmuose pristatytas naujas Valstybinio turizmo departamento projektas „Žalgirio mūšio kelionių maratonas“, kuris kviečia Lietuvoje aplankyti 10 istorinių vietų, susijusių su Žalgirio mūšiu ir jo epocha, nusifotografuoti prie jų ir už tai bandyti laimėti daug vertingų prizų.
„Žalgirio mūšio kelionių maratono“ pristatymas
„Žalgirio mūšio kelionių maratono“ pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Turkija

„Turizmo departamentas šiuo projektu siekia skatinti vietinį turizmą, parodyti pačias gražiausias neatrastas vietas mūsų tėvynėje, o tai daryti žmones vilios rėmėjų įsteigtas prizų fondas“, – sakė projekto koordinatorė Beata Malinovska.

Visi kelionių entuziastai kviečiami užsiregistruoti interneto svetainėje www.zalgiriomaratonas.lt, po registracijos kiekvienas dalyvis elektroniniu paštu patvirtinimą ir visą informaciją apie kelionių maršrutą bei lankytinas vietas, projekto partnerių nuolaidų kuponus.

„Turėdamas tiek informacijos, dalyvis galės susidaryti savo maršrutą, aplankyti nurodytus istorinius objektus, nusifotografuoti prie jų ir įkelti nuotraukas į mūsų interneto svetainę. Nuo pat pirmosios įkeltos nuotraukos, kiekvienas dalyvis jau pretenduoja laimėti prizų, – sakė B.Malinovska. – O vienas keliautojas, aplankęs visus dešimt projektų, pretenduos laimėti pagrindinį prizą – kelionę dviems asmenims į Turkiją.“

Anot istoriko Tomo Baranausko, į maratoną įtraukti dešimt istorinių objektų, kurie vienaip ar kitaips siejasi su Žalgirio mūšiu ar jo dalyviais.

„Vilniuje kviečiame aplankyti turbūt turtingiausią Vilniaus pilių kompleksą, kuriame galima praleisti visą dieną. Trakų pilių komplekse Vytautas praleido daug laiko po Žalgirio mūšio. Kaune į lankytinų vietų sąrašą įtraukėme Vytauto bažnyčią, nes Kauno pilis šiuo metu yra nelabai geros išvaizdos, – aiškino istorikas. – Netoli Vilniaus yra Medininkų pilis, kuri siejasi su Žalgirio mūšio epocha. Maratono dalyvius kviečiame ir į Pabaisko mūšio lauką – Pabaisko miestelis atsirado būtent todėl, kad ten įvyko mūšis, kuriam atminti buvo pastatyta bažnyčia.“

Taip pat kelionių mėgėjai kviečiami aplankyti Birštono, Merkinės ir Veliuonos piliakalnius.

„Labiausiai nuo kitų nutolęs objektas – Palangos Birutės kalnas. Kaip žinome, Birutė buvo Vytauto motina, o jos atminimas buvo prisimintas būtent Žalgirio mūšio lauke“, – aiškino T.Baranauskas.

Projekto organizatoriai žada, kad viso maratono metu vyks įvairūs istoriniai žaidimai, apie kuriuos bus informuojama jų interneto puslapyje. Žaidimas vyks iki rugsėjo 26 dienos, o keliautojų apdovanojimai įvyks rugsėjo 27 dieną, minint Pasaulinę turizmo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius