-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinos tango žvaigždės Carlita Dominguez ir Julio Seffino rengs šou Lietuvoje

Po gastrolių Jungtinėse Amerikos valstijose atskubėję pas mus, į rudeniu persismelkusią Lietuvą, Carlita Dominguez ir Julio Seffino dovanos savo aistrą ir tikrą argentinietišką temperamentą. Šokėjai, gimę ir augę ištisus metus saulėje ir šilumoje skendinčiose Buenos Airėse, pirmą kartą gyvenime tyrinėja žiemos sezonui besiruošiančią Lietuvą.
Argentinietiško tango šokėjai
Argentinietiško tango šokėjai / Vilniaus tango teatro archyvo nuotr.

Kupini įspūdžių ir naujų potyrių artistai dalijasi savo mintimis apie Vilnių, rudenišką vėsą ir tango šou „Lunfardo“, kuris kaitina didžiuosius Lietuvos miestus.

Carla ir Julio: „Vilnius! Pagaliau mes čia! Ilgai planavome išvyką į Europą, bet turėjome sunkumų į savo darbotvarkę įtraukti gastroles šiame žemyne. Neapsakomai džiaugiamės, kad pirmoji mūsų lankoma šalis Europoje yra būtent Lietuva, nes čia gyvena ir dirba mūsų mylimi draugai – Vilniaus tango teatras“, – entuziazmo neslepia argentiniečiai.

„Koks nuostabus miestas yra Vilnius... Vaikščiodama senamiesčio gatvėmis jaučiuosi kaip filme“, – susižavėjimu trykšta šokėja.

Vilniaus tango teatro archyvo nuotr./Argentinietiško tango šokėjų įspūdžiai Lietuvoje
Vilniaus tango teatro archyvo nuotr./Argentinietiško tango šokėjų įspūdžiai Lietuvoje

Carla: „Dar vasario mėnesį, kai teatro šokėjai ir choreografas lankėsi pas mus, Buenos Airėse, pusiau juokaudami svajojome, kaip smagu būtų atvykti pašokti į Lietuvą. Ir patys netikime, kad svajonė išsipildė. Atrodo, kad visas čia praleistas laikas, šou pasirodymai ir nepakartojami įspūdžiai pasiliks atmintyje kaip nuostabus sapnas!“ – džiaugiasi nuolat besišypsanti Carlita.

Julio: „Ir Simo žydros akys!“ – partnerei šmaikščiai replikuoja šokėjas. (Simas Balnionis yra Vilniaus tango teatro šokėjas – aut. past.) Abu juokiasi.

Carla: „Taaaip, šokėjai išties puikūs ir, pripažinsiu, labai simpatiški! Kokia energija, koks temperamentas. Kas sakė, kad šiauriečiai – šalti žmonės?! Šie vaikinai paneigia bet kokius stereotipus.“

Julio: „Tą patį nė nemirktelėjęs galiu pasakyti apie teatro merginas. Jos, be abejonės, kuklesnės nei pietietės, tačiau tai yra neapsakomai žavu. Tikras tango“, – liaupsių teatro merginoms nešykšti šokėjas. „Poroje jos išties leidžiasi vedamos partnerio, kuris tango šokyje padeda atskleisti visą moters grožį ir išvesti ją į pirmą planą.“

Carla: (įsiterpia) „Būtinai turiu pasakyti, kad apskritai lietuviai tokie gražūs! Kokios nuostabios moterys... Nesutikau nė vienos, kuri nepatrauktų net mano, kaip merginos, dėmesio! Įdomu, kokia yra jūsų grožio paslaptis. Turbūt puikūs vyrai!“ – šmaikštauja Carlita.

Pokalbis, be abejonės, pakrypsta tango tema.

Julio: (mąsliai atsidūsta) „Žinoma, esame argentiniečiai, daugeliui nė nekiltų klausimų, kodėl tango – tai tiesiog mūsų kraujyje, bet kartais patys savęs to klausiame. Abu nuo ankstyvos jaunystės šokome klasikinius, džiazo, šiuolaikinius, net folkloro šokius. Tango yra gyvenimas tikrąja to žodžio prasme, tai ne tik skambus sakinys.

Šokėjai išties gyvena gyvenimą duotuoju momentu ir tai masina – kiekvienas pasirinkimas, kryptis, žengtas žingsnis dėlioja tolesnę šokio eigą, visai kaip žmogaus sprendimai, darantys įtaką tolesniam jo gyvenimui. Štai čia ir gimsta šio šokio žavesys ir nenuspėjamumas. Ką jau kalbėti apie emocijas, jausmus. Legendinis ispanų poetas Joaquín Sabina rašė, kad šokti reiškia svajoti kojomis. Kiekvienas šokis išties yra vienos svajonės gimimas, vystymasis ir išsipildymas – visada stebinantis“, –atvirauja profesionalus šokėjas.

Carla: „Kalbant apie svajones – išties negaliu atsidžiaugti, kad Vilniaus tango teatras mus pakvietė būti jų šou dalimi ir taip šiltai priėmė. Pripažinsiu, jaučiamės kaip namuose. Darbas su šiais žmonėmis yra malonumas! Labai daug mokomės vieni iš kitų. Procesas vyksta taip profesionaliai ir kartu taip laisvai.

VIDEO: Negracha - Carla y Julio

Profesionalūs šokėjai, muzikantai, choreografas. Kiekvienas atiduoda savo duoklę šou ir įneša savitumo. Pirmosios dvi premjeros, Vilniuje ir Panevėžyje, buvo stebinančios! Esame labai laimingi, visas kolektyvas yra maloniai nustebintas žiūrovų gausa ir neapsakomai šiltu priėmimu. Tikimės, kad „Lunfardo“ žiūrovai Kaune ir Šiauliuose taip pat pajus visą tą gėrį, kurį jaučiame mes ir tuos vakarus emociškai išgyvens kartu su mumis visais. Vienu dalyku neabejojame – tango yra ryšys, kartą užsimezgęs, nenutrūkstantis niekada.“

Pokalbio pabaigoje smalsaujant paklausti apie lietuvišką orą, šokėjai šypteli ir vienbalsiai atsako: „Nešilta.“

Carla: „Visada norėjau pamatyti sniegą! Bet guodžiuosi mintimi, kad nėra ir taip šalta, kaip galėtų būti, nes teatro artistai stebisi net ir jiems neįprasta lapkričio temperatūra.“

Julio: „Viskas dėl tango!“ – šypteli argentinietis šokėjas. Ir priduria: „Jei šalta, šokite! Gal sutiksite tą, kas širdį šildys visą gyvenimą“, – nusišypso Carlai, savo partnerei ne tik šokių aikštelėje, bet ir gyvenime.

Tango šou „Lunfardo“ vis dar galite išvysti lapkričio 26 d. Kaune, „Girstučio“ kultūros rūmuose ir lapkričio 27 d. Šiauliuose, „Saulės“ koncertų salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius