Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bus minimos žymaus solisto Kipro Petrausko 125-osios gimimo metinės

Šįvakar, trečiadienį, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje vyks vakaras, skirtas Kipro Petrausko 125-osioms gimimo metinėms paminėti.
Žymus operos solistas Kipras Petrauskas
Žymus operos solistas Kipras Petrauskas / P.Kalpoko portretas

Šiemet sukanka 125 metai, kai gimė Kipras Petrauskas, žymus Lietuvos operos solistas, sukūręs daugybę vaidmenų įvairiose pasaulio scenose. Jis buvo profesorius, Lietuvos meno kūrėjų draugijos narys, mokytojas, išleidęs į kūrybos kelią ne vieną talentingą operos solistą, žmogus, tapęs nacionalinės operos įkūrimo simboliu. Drauge su vyresniuoju broliu Miku Petrausku, Kipras Petrauskas savo vardą į Lietuvos kultūros istoriją įrašė aukso raidėmis.

Vakaro metu bus dalijamasi prisiminimais apie Kiprą Petrauską, jo asmenybės spalvas, pedagoginį darbą – Maestro patirtis toliau keliauja iš kartos į kartą – vokalo subtilybes jo mokiniai perduoda savo studentams, ir taip nenutrūkstamai tęsiasi vokalinio meistriškumo gija.

Vakaro svečiai – prof. dr. Jonas Bruveris, Algirdas Janutas (tenoras), Kasparas Damulis (tenoras), Konstantinas Anikinas (baritonas), Lina Giedraitytė (fortepijonas), Gražina Zalatorienė (fortepijonas) bei M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos muziejaus muziejininkės Vida Bingelienė ir Aušra Strazdaitė-Ziberkienė. Programoje skambės lietuvių bei užsienio kompozitorių arijos, dainos, bus skaitomi K.Petrausko laiškai.

Vakarą veda Laimutė Ligeikaitė. Pradžia 18 val. Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius