-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„CinAmono 5“ dovanos klausytojams: nuo subtilių baladžių iki ekspresyvaus bliuzo

„CinAmono 5“ (Lietuva-Estija-Šveicarija) – tai jaunos talentingos vokalistės ir tikros birštonietės Lauros Budreckytės inicijuota grupė, suburta specialiai šiemetiniam Birštono džiazo festivaliui. Laura į kompaniją pasikvietė klaipėdietį džiazmeną, nuostabiai valdantį gitarą - Eugenijų Jonavičių bei vilnietį, sumaniai grojantį kontrabosu -Vytį Nivinską.
Laura Budreckytė
Laura Budreckytė / „CinAmono 5“ nuotr.

„CinAmono 5“ – „lietuviškas trio pagrindas“ (L. Budreckytė, E. Jonavičius, V. Nivinskas) debiutavo 2013-ųjų lapkritį grodami ytin ankstyvą rytinį koncertą Klaipėdos koncertų salėje, organizuotą Piano.lt kompanijos. Muzikantai liko patenkinti rezultatu ir nusprendė pratęsti bendradarbiavimą, tik dar labiau sustiprindami bei muzikinėmis spalvomis praplėsdami trio skambesį kolegų iš užsienio muzikiniu meistriškumu – virtuozišku akordionistu Kaspar Uljas iš Estijos, bei džiazo scenoje puikiai pažįstamu būgnininku Tony Renold iš Šveicarijos.

 Koncerto repetuare išgirsite visų grupės narių autorinius kūrinius, apimančius plačią stilistinę įvairovę nuo subtilių baladžių iki pašėlusiai greito be-bop’o, nuo žaismingo svinguojančio ritmo iki ekspresyvaus bliuzo. Be originalių kompozicijų Jūsų lauks ir keletas jau kažkur girdėtų, bet naujai atgimusių muzikinių staigmenų nebūtinai telpančių į savoką džiazas

Projekto „CinAmono 5“ iniciatorė vokalistė Laura Budreckytė – Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos studentė, baiginėjanti magistratūros studijas džiazo katedroje. Birštonietė jau gali pasigirti žinomų vokalinių konkursų laimėjimais (Jazz Voices 2012 m. 1-a vieta, Riga Jazz Stage 2013 m. Grand Prix). Laura taip pat yra koncertavusi Pori (Suomija), Rygos, Daugpilio (Latvija) džiazo festivaliuose, taip pat dainavo Ispanijoje, Prancūzijoje, D. Britanijoje, Belgijoje, Bulgarijoje bei daugybėje muzikinių renginių Lietuvoje.

Eugenijus Jonavičius – gitaristas, dainininkas, autorinės muzikos kūrėjas, aranžuotojas. Birštono festivalyje dalyvauja nuo jo atsiradimo pradžios su savo soliniais projektais ir kitų projektų sudėtyje. Eugenijaus meninės, kūrybinės veiklos patirtis džiaze siekia du dešimtmečius. Koncertuota daugelio pasaulio šalių festivaliuose - Europoje, Skandinavijoje, Rusijoje, JAV, Indonezijoje ir kitose šalyse. Dalyvauta daugybėje įrašų su Lietuvos ir užsienio atlikėjais, muzikantais. Praeitame Birštono festivalyje pasirodė su savo autorinės muzikos programa.

Kaspars Uljas (Estija) muzikos mokytis pradėjo grodamas fortepijonu, vėliau Talino muzikos mokykloje tęsė akordeono studijas, studijavo Estijos muzikos akademijos džiazo katedroje. Muzikinius gebėjimus tobulino Belgijoje, Suomijoje, Barselonoje bei kitur. 2010 m. įkūrė savo grupę - Abraomo kavinė, kurios lyderis ir dainų autorius jis ir yra. K. Uljas koncertavo maždaug 60 koncertų įvairiuose festivaliuose ir džiazo klubuose visoje Estijoje ir užsienyje. Jis grojo su daugeliu Estijos džiazo ir pop muzikantais. Šiuo metu Kasparas yra akordeono ir džiazo fortepijono mokytojas Saku muzikos mokykloje.

Vytis Nivinskas – įtakinga figūra tarp jaunų Lietuvos džiazo muzikų, turintis brandų muzikinį mąstymą ir aukštus techninius įgūdžius. Muzikos mokslus studijavo Vilniaus konservatorijoje, Lietuvos muzikos akademijoje, Carlo Nielseno muzikos akademijoje Danijoje, magistro laipsnį įgyjo DePaul'o universitete Čikagoje. Kontrabosininkas grojo kartu su tokiais žinomais Lietuvos atlikėjais kaip V. Čekasinu, P.Vyšniausku, V.Tarasovu, grupėmis Riot, Saga, Baisios Stygos, Giedrė ir Džiazo Miniatiūros bei kitais. V. Nivinskas dalyvavo daugelyje džiazo, roko, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos projektuose tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Nuo 2005 Vytis Nivinskas yra Vilniaus kolegijos ir Lietuvos muzikos akademijos dėstytojas.

Bugnininkas Tony Renold (Šveicarija) muzikos mokslus studijavo Džiazo mokykloje Berne, toliau mokslus tesė Niujorke. Muzikantas mokėsi su tokiais garsiais muzikais kaip Bob Moses, Billy Hart, Pierre Favre, Billy Brooks bei kitais. T. Renold Šveicarijos kultūros tarybos apdovanotas už muzkinę veiklą. Bugnininkas koncertuoja visame pasaulyje su įvairiais muzikos atlikėjais.

„CinAmono 5“ (Lietuva – Estija – Šveicarija) koncertų datos:

kovo 27d. Piano.lt salė Vilniuje
kovo 29d. Teatro klubas Kaune
kovo 30d. Birštono džiazo festivalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius